Cadde CAZ FESTİVALİ’NİN YILDIZI JOSS STONE

CAZ FESTİVALİ’NİN YILDIZI JOSS STONE

27.07.2011 - 20:36 | Son Güncellenme:

18’inci İstanbul Caz Festivali, soul ve R&B müziğinin genç yıldızı Joss Stone’u ağırlıyor. İngiliz şarkıcı Matraş sponsorluğunda perşembe akşamı Santralistanbul Kıyı Amfi’de, İstanbul’daki ilk konserini verecek

CAZ FESTİVALİ’NİN YILDIZI JOSS STONE

Konser öncesinde Santralistanbul Kıyı Amfi’nin önündeki çim alanda saat 18.00’den itibaren aktiviteler düzenlenecek. Saat 18.00’den konserin başlamasına kadar Soul Sendikası DJ’leri Dirk ve Ansel, seçtikleri funk ve soul şarkılarıyla seyircileri geceye hazırlayacak. Ayrıca İstanbul caz camiasının genç müzisyenlerinden Eylül Biçer’in triosu da saat 19.00-20.00 arasında çim alanda özel bir konser verecek. Müzik etkinliklerinin yanı sıra, İKSV Tasarım Mağazası festival ürünleriyle alanda olacak.
Dusty Springfield, Aretha Franklin gibi soul müzik sanatçılarını dinleyerek büyüyen Joss Stone, 2001’de henüz 13 yaşındayken, BBC’de yayınlanan ‘Star for a Night’ adlı yetenek programında Donna Summer klasiği ‘On the Radio’ adlı şarkıyı seslendirerek dikkatleri üzerine çekti. 2004’te yayınlanan ikinci albümü ‘Mind, Body&Soul’ ile İngiltere’de listelere bir numaradan girdi. Böylelikle de, ‘İngiltere albüm listesine bir numaradan giren en genç kadın şarkıcı’ rekorunu kırarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Brit Ödülü aldı2005’te ünlü bir hazır giyim markasının reklam yıldızı olan Stone, firmanın reklamları için Ray Charles klasiği ‘Night Time Is the Right Time’ ve Beach Boys’un ‘God Only Knows’ adlı şarkılarını yeniden yorumlamıştı. Yine aynı yıl üç dalda aday olduğu Brit Ödülleri’nden ikisini aldı. Ayrıca şarkıcının ‘Tell Me What We’re Gonna Do Now’ şarkısının videosu, Afrika’daki HIV taşıyan kadın ve çocuklara yardım eden bir kuruluşa destek olmak amacıyla ‘Product Red’ isimli yardım kampanyası için kullanıldı. Joss Stone ayrıca Mick Jagger’ın son projesi ‘SuperHeavy’de Damien Marley, Dave Stewart ve A.R. Rahman’la beraber yer alıyor. Bir buçuk yıldır çalışmalarına devam eden ekibin ilk albümünün eylülde çıkması planlanıyor.
Joss Stone konserinin biletleri 70 TL, 40 TL (ayakta) ve 150 TL (sahne önü) kategorilerinde satışı devam ediyor. Konser biletleri Biletix’ten, İKSV merkezinden veya konser günü mekân girişinden alınabilir.