Cadde ÇiLELi YENGENiN HiKAYESi

ÇiLELi YENGENiN HiKAYESi

17.08.2011 - 21:50 | Son Güncellenme:

Kanal D’nin yeni komedi dizisi ‘Bizim Yenge’ bu akşam başlıyor.

ÇiLELi YENGENiN HiKAYESi

Belalı kayınvalidesi ve eşinin sekiz erkek kardeşiyle baş etmeye çalışan Filiz’in hikayesini konu alan dizinin başrol oyuncuları Şebnem Bozoklu, İlker Aksum, Tülin Özen, Ayşenil Şamlıoğlu ve Yetkin Dikinciler’le konuştuk. Bozoklu, “O bayıldığım eski sıcak filmlerin, eski müzikallerin havası var bu işte” diyor

ŞEBNEM BOZOKLU (Filiz)
“Erol Avcı 12’den vurdu beni”

* Öncelikle hayırlı olsun yeni projeniz. Proje size geldiğinde ilk hissiyatınız ne oldu? Erol Avcı projeden ilk bahsettiğinde, 12’den vurdu beni. O bayıldığım eski sıcak filmlerin, eski müzikallerin havası var bu işte.

* Bu diziyle ‘Canım Ailem’ de canlandırdığınız Meliha karakterini unutturacağınıza inanıyor musunuz?
Ben Barbara Streisand’in ‘Funny Girl’deki performansını hiç unutmadım ama diğer filmlerindeki karakterlerine de bayıldım. Ya da Kemal Sunal’ın ‘İnek Şaban’ını hiç unutmadım ama ondan sonra oynadığı bütün karakterleri de seve seve izledim. Önemli olan da bu sanırım.

* Bize biraz Filiz’i anlatabilir misiniz?
Aşık ve kararlı. Şaşkın ve komik. Güçlü ve kırılgan. Mutlu ve içmeden sarhoş gibi!

* Kısa bir sürede 7 kilo vermişsiniz. Bu rol için başka değişiklikler yaptınız mı?Fiziksel hazırlıktan söz ediyorsak, saydıklarınızın dışında saçların formudur en belirgin değişiklik.

* Dizide İlker Aksum’la karı-kocayı canlandıracaksınız. İlker Bey’in set arkadaşlığı nasıldır?Çok güldüğümü, çok beğendiğim bir oyuncu olmasının yanı sıra nefis bir partner.

Haberin Devamı


ÇiLELi YENGENiN HiKAYESi

iLKER AKSUM (Bahri)
“Bahri, delikanlı ve sözünü esirgemeyen biri”

* ‘Bizim Yenge’ nasıl bir dizi?
‘Bizim Yenge’, canlı ve gerçek. Samimi bir dizi olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.

* Oynadığınız Bahri karakterinden bahsedebilir misiniz biraz?
Bahri, hayatla mücadele içinde olan dokuz kardeşten biri. İyi kalpli, mert biri ama biraz bitirim. Delikanlı ve sözünü esirgemeyen bir karakter. Taksici. Balat’ta yaşıyor.

* Canlandırdığınız karakterin lakabı Jet ve hemen herkesin dizide bir lakabı var...
Seyirciye karakteri benimsetmek adına yapılan hareketlerden biri.

* Set ortamınız nasıl? Sette birbirinize taktığınız lakaplar var mı?
TMC’nin set ortamları kolay kolay rastlanamayacak ortamlardır. Kendinizi iyi hisseder ve mutlu olursunuz. Olanlar var ama herkesin yok. Ivan, Beckham, Chucky...

* Diziye dışardan biri gibi baktığınızda Filiz karakterini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Naif ve güçlü bir karakter.

ÇiLELi YENGENiN HiKAYESi

YETKiN DiKiNCiLER (Adem)
“Ekip profesyonellerle dolu”

* Dizideki karakterinizle ilgili bilgi verebilir misiniz?
Adem, bildiği dünyada yaşayan bir adam. Aslında bizim ülkemizin çoğunluğunu da oluşturan geleneklerine, göreneklerine ve inançlarına bağlı biri. Aynı zamanda başkaları tarafından sömürülmesine izin vermeyen ve kendi yolunu çizen biri. Ailenin en büyük oğlu olduğu için bu sorumluluğun yükü var.

* Adem kendisinden önce kardeşi Bahri’nin evlenmesini nasıl karşılayacak?
İyi karşılayacak çünkü kendisi travmatik bir ayrılık yaşadı. Artık sırasını savdığını düşünüyor.

* Yengeleri Filiz’le araları nasıl olacak?
Adem çok saygılı ve hoşgörülü biri. Filiz’e de herkese davrandığı gibi davranacak, bir ayrıcalık tanımayacak. Kadınlar hakkında net düşünceleri var. O bir Ademoğlu.

* Ekibi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Gerçek anlamda profesyonellerle dolu, en önemlisi işin ahlakına sahip çıkan insanlar.

ÇiLELi YENGENiN HiKAYESi

TÜLİN ÖZEN (Zeyno)
“Çok sıcak ve naif bir hikaye”

* Dizide canlandırdığınız karakterle başlayalım...
Zeyno çok canlı, çok güçlü, dobra, haklarını sonuna kadar korumaya çalışan ve gördüğü haksızlıklara karşı çabuk tepki gösterebilen biri. Hayattaki değişimlere hızlı bir şekilde uyum gösterebiliyor. Kabına sığmayan eğlenceli bir karakter.

* Filiz’le arkadaşlıkları nasıl?
Zeyno, Filiz’i çok seviyor ve onun kendisi gibi güçlü olmasını, kendini ezdirmemesini istiyor. Onun için çok sağlam ve tatlı bir ilişkileri var.

* Sizce bu hikayenin seyirciyi çeken yanı ne olacak?
Çok sıcak ve naif bir hikaye izleyecek olmaları herhalde. Bir sürü karakter var ve bela olsalar da insan sevgisinden ve iyiliğinden uzaklaşmıyorlar. Her yaştan insanın gönül rahatlığıyla izleyebileceği, saygılı bir iş olacak diye düşünüyorum.


ÇiLELi YENGENiN HiKAYESi

AYŞENiL ŞAMLIOĞLU (Mehpare)
“Mehpare kanını yerde koymayacak”

* Sizi bu hikayede etkileyen ne oldu?
Sıcacık bir aile ortamıyla karşılaşmak, negatif yanlarıyla bile anlayabileceğimiz sahici insanların dünyası içinde yer almak diyebilirim.

* Canlandırdığınız Mehpare nasıl bir kadın?
Dokuz erkek çocuğu olan bir anne. Çok disiplinli, otoriter, dediğim dedik bir kadın. Çocuklarına büyük sevgiyle bağlı ama kendi doğrularını çocuklarının doğrularının önüne koyan, çok sık rastlayabileceğimiz kadınlardan biri.

* Gelini Filiz’e kaynanalık yapacak mı?
Elbette Mehpare kanını yerde koymayacak, bir kaynana olarak hiç şüphesiz gereğini yapacaktır.


KÜNYE
Yapım: TMC Film Yapımcı: Erol Avcı Yönetmen: Aydın Bulut Senaryo: Kuledibi Senaryo Ekibi Müzik: Cem Özkan /Ramiz Oyuncular: Şebnem Bozoklu (Filiz), İlker Aksum (Bahri), Tülin Özen (Zeyno), Yetkin Dikinciler (Adem), Ayşenil Şamlıoğlu (Mehpare), Ercan Demirel (Hasan), Hülya Duyar (Safiye), Caner Özyurtlu (Fatih), Emre Yetim (Cüneyt), Görkem Şarkan (Ersun), Ozan Özcan (Dursun), Gökhan Çetin (Gazanfer), B.Ö. Berke İnci (Harun), Alpay Şayhan (İsmail), Beliz İnal (Mukadder), Güven Murat Akpınar (Zafer), Gözde Mutluer (Asuman), Nihan Balyalı (Meryem), Berna Koraltürk (Neşe)