Cadde GERÇEK BUTiK OTEL: GOLDEN KEY BÖRDÜBET

GERÇEK BUTiK OTEL: GOLDEN KEY BÖRDÜBET

30.04.2012 - 22:18 | Son Güncellenme:

Klasik laftır; “Türkiye’nin her yeri güzel.” Evet doğrudur, her bölgemizin kendine has güzellikleri var...

GERÇEK BUTiK OTEL: GOLDEN KEY BÖRDÜBET

Ancak tabiat denildiğinde Marmaris ve Datça Yarımadası’nın yeri bir başka bende. Tabii Bördübet’teki Golden Key Oteli de

Haberin Devamı

Marmaris’ten Datça istikametinde giderken 27 kilometre sonra Bördübet, tüm bu güzelliğin tam ortasında etrafında sadece bir tek tesisin olduğu, doğal yapısıyla bence eşsiz olan bir bölge. Balıkaşıran’daki bu nokta, Datça Yarımadası’nın en dar yeri. Sağa, Bördübet levhasından içeri saptıktan sonra 12 kilometre sonra Golden Key Bördübet’e ulaşırsınız. Anayoldan saptığınızda önce şaşırabilirsiniz. Çok az yerleşimin olduğu bir yolla, herhalde yanlış bir yere gidiyorum duygusu yaşayarak otele varacaksınız.

Deniz kıyısında değil ama...Otel, benim bugüne kadar gördüğüm emsal tesisler arasında en muhteşem doğaya sahip olanı. Bir derenin denize karışmadan hemen önce son kavislerini yaptığı bölümünde yer alıyor. Deniz, nehirden 5 dakika gibi kısa bir bot yolculuğu yaptıktan sonra karşınıza çıkıyor. Denize ulaştıktan sonra tam karşınızda, bir kumsal görüyorsunuz. Otelin kendisine özel olan bu ikinci tesis, müşterilerin hem denize girebilecekleri özel bir kumsal, hem de nefis yemekler yiyebilecekleri bir restoran. Gün boyunca ana tesis ve her ne kadar bir yarımada olsa da, ada denilen kumsal arasında, ne zaman isterseniz sizi taşımak için hazır bekleyen botlarla hizmet veriliyor. Kumsalın hemen arkasındaki tepedeyse Gökova Körfezi’nin tüm güzelliğini seyredebileceğiniz ve akşamları da gün batımında içkilerinizi yudumluyabileceğiniz bir platform mevcut. Burada muhakkak çıkmanızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı

Bahçesi sıra dışıEğer otel kısmında gününüzü geçirmek isterseniz de havuz ve inanılmaz bahçe sizi bekliyor. Bahçeyle sıradan bir güzellikten bahsetmiyorum. İçinden geçen derede 60-70 santimetre uzunluğunda sazanların ve koi balıklarının yüzdüğü, kıyılarında kaplumbağaların güneşlendiği, farklı türlerde ördeklerin salına salına yüzdükleri enges görüntüler karşılıyor sizi. Beyaz ve siyah kuğuları da unutmayalım. Bahçe, tesis sahibinin en önem verdiği kısım. Her yıl elden geçiriliyor, her yıl daha da güzelleşiyor. Klasik anlamda düzenlenmiş gibi görünmekten çok, tesisin bulunduğu coğrafyaya uygun olarak doğal bir karışıklık içinde. Bu da doğallığı pekiştiriyor ve böyle bir tesisin çevresinden kopuk ve gereksiz intizamlı bir yer olmasını engelliyor.

Haberin Devamı

Odalar bağımsız yemekler çok lezzetli
Golden Key Bördübet’in toplam 42 odası var. Bunların bir kısmı junior suit, bir kısmı da king suit olarak yapılmış. Odalar 35-140 metrekare arasında. Her biri farklı döşenmiş bağımsız binalar. Derenin hemen kenarındaki kayıkhane ev, gözlem evi, orman evi, bahçe ev ve köşe ev. Bu odaların her birinin mimarisi farklı. Aynı şekilde dekorasyonları da. Dolayısıyla belirli bir oda şekli ve dekorasyonunun yanında, daha kalabalık ailelere hitap eden büyük ve bağımsız odaları mevcut.
Otelin oda satış sistemi yarım pansiyon. Ancak öğlen, adada veya ana tesiste her türlü yemeği bulmak mümkün. Öğle yemeklerinde kumsaldaki restoranda, bölgenin balıkçılarının daha o sabah tuttuğu balıkları yiyebileceğiniz gibi odun fırınından çıkan incecik lahmacunları ve pizzalarını tadabilirsiniz. Mutfak, Golden Key otellerinin çok güçlü olduğu konulardan biri. Halis ve Kasım Usta’ların ve elemanlarının maharetli elleri, size her yemek vaktinde bir ziyafet sunacak. Otelin hemen yanındaki organik tarım yapılan bölümünde yetiştirilen sebze ve meyveler de bu lezzete katkı sağlıyor.
Butik otelciliğin öncülerinden Şebnem Uyar, bir ticari tesis değil de kendi evi gibi yönettiğinden, otel evinizin rahatlığında tatil yapabileceğiniz bir yer. Elemanların hemen hemen tamamı uzun yıllardır grupta çalışıyor. İlk günkü gibi sıcak ve ilgililer.

Haberin Devamı

Balayı için idealSon yıllarda giderek artan butik otellerin tanımı biraz muğlak olduğu için, belirli bir mukayese kriterine sahip değiliz. Bu nedenle, az odalı oteller ve temiz pansiyonların butik otel adıyla pazarlandığı piyasada, Golden Key grubunun Bördübet, Hisarönü ve Kartalkaya otelleri, diğer birçok butik otele standart koymaya öncülük edebilecek tesisler.
Otelin animasyon benzeri eğlenceleri yok. Burası ailenizle, sevdiklerinizle gerçekten dinlenebileceğiniz, iyi yemekler yiyebileceğiniz, iyi hizmet alabileceğiniz ve doğayla iç içe olabileceğiniz bir otel. Balayı için ideal. Çocuklu aileler içinse, çocuklarının güvenle oynayabileceği, farklı türlerde hayvanları görebileceği bir tesis. Belki de sevgilinize bir sürpriz yapmak istersiniz.

Haberin Devamı

Adres: Bördübet Mevkii, Marmaris-Muğla Tel: 0 252 436 92 30
www.goldenkeyhotels.com