Cadde ‘Megastar’ın bilinmeyenleri

‘Megastar’ın bilinmeyenleri

15.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yıllarca Tarkan’ın avukatlığını yapan Süheyl Atay’ın anlatımıyla usta gazeteci Ali Eyüboğlu’nun kaleme aldığı ‘Bir MegastarTarkan’, son dönemlerin en çok konuşulan kitaplarından oldu

‘Megastar’ın bilinmeyenleri

Tarkan’ın 16 yıl boyunca avukatı ve arkadaşı olan Süheyl Atay’ın anlatıp usta gazeteci Ali Eyüboğlu’nun yazdığı, ‘Bir Megastar Tarkan’ kitabında bilinmeyenler ortaya çıktı. Kitapta usta gazetecinin Tarkan’la röportajlarının yanı sıra, askerden kaçtığı dönem, sahne hayatı gibi birçok konuya da değinildi.

Haberin Devamı

Tunus konserinde Tarkan’la ölümden döndüğünü söyleyen Atay, yaşadıkları ilginç olayı şöyle anlattı: “Deniz paraşütü yapan turistleri izlerken, ‘Hadi Sü, bizde yapalım!’ dedi. Bayağı yükseklerden yere çakıldık. Ölmüş olabilir miyim derken onun gayet sakin bir şekilde doğrulduğunu gördüm.”

‘Megastar’ın bilinmeyenleri

Asker kaçağı olduğu dönemlerde Tarkan’ın Türkiye’ye büyük hasret duyduğunu söyleyen Atay, “Fransa’ya giderken yanımda iki bavul oluyordu. Bunlardan birinde beyaz peynir, zeytin, sucuk, pastırma ve evindeki yardımcı kadının yaptığı su böreği, sarma gibi yiyecekler vardı” dedi. Atay, sanatçının ‘Karma’ albümüne hazırlandığı dönemde geçirdiği küçük bir bisiklet kazasının büyük bir sıkıntıya yol açtığını anlattı: “Kaza haberiyle danışmanı Uygar Ataş panikle aramıştı. Gece yarısı konuşabildiği Tarkan, “Kimsin sen? Ben seni tanımıyorum” deyince Uygar’ın eli ayağı boşaldı. Yaklaşık yarım saat kafa buldu Uygar’la... Neyse ki bir aşamadan sonra bütün bunların bir şaka olduğunu söyledi.”