Cadde 'Nazlı' beni anlatıyor

'Nazlı' beni anlatıyor

08.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da rol alan Müjde Uzman, “Yapım ekibi ‘Nazlı’ karakterini çoktan bende görmüş. Bu durum kararımı etkileyen en büyük etkenlerden biri oldu” dedi

Nazlı beni anlatıyor

2001 yılında Elite Model Look birincisi seçildikten sonra mankenlik, sunuculuk ve oyunculuk yapan Müjde Uzman, ATV’de yayınlanacak ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ dizisiyle bu akşam ekrana gelecek. Oktay Kaynarca ve Deniz Çakır’la başrolleri paylaştığı dizide ‘Nazlı’ karakteriyle izleyici karşısına geçen oyuncu, rolünü anlattı.

Haberin Devamı

Diziye dahil olma sürecinizi anlatır mısınız?


Senaristimiz Bahadır Özdener’le 10 senedir birbirimizi tanırız. Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener’le toplantı yaptığımızda anladım ki ‘Nazlı’ karakterini bende görmüşler. Bu da benim kararımda belirleyici etkenlerden biri oldu. Hikayenin matematiğinin zekice kurulması, özellikle zamanında çok sevilen ‘Çakır’ karakterinin farklı bir tatla işe eklenmesi hoşuma gitti.


‘Nazlı’ karakterinden bahseder misiniz?


‘Nazlı’ kendi ayakları üzerinde durmayı genç yaşta öğrenmiş, akıllı ve modern bir mimar. Kendi düzeninde yaşayıp giderken aşık oluyor. ‘Hızır’ın bir karısı ve çocukları olduğu gerçeğini göz ardı ederek bir süre mutlu mesut yaşıyorlar, ta ki karısı yani ‘Meryem’ evine kadar gelip ona müdahale edene kadar...

Haberin Devamı


Üstelik hamile kalıyor. Bütün bunlar ‘Nazlı’ gibi bir kızın karakterine uymadığı için onu zaman zaman çaresiz, zaman zaman dimdik ayakta ama hep bir mücadele içinde göreceğiz. İşi zor yani.


İlk bölüm tanıtımlarında Deniz Çakır’ın canlandırdığı ‘Meryem’in baskısı altında görünüyorsunuz?

Nazlı, dizilerde görmeye alışkın olduğumuz ‘metres’ tanımına uyan bir kadın değil. Onun gözünden bakılırsa bir ‘sevgili’ aslında...

‘Meryem’ ne kadar haklıysa, o da o kadar haklı. Hiçbir zaman ‘Meryem’i saf dışı etmek, sevdiği adamı çocuklarından ayırmak gibi bir amacı yok. Tabii bu durum kendi hayatını ve çocuğunu korumak isteyeceği noktaya kadar sürecek.

Nazlı beni anlatıyor


‘Oynamasaydım da izlerdim’

Dizi henüz yeni olmasına karşın şimdiden kendinden söz ettirdi... Ne diyeceksiniz?
İnsanlar, çok güçlü ve özel bir hikaye izleyeceklerini anladılar bence. Fotoğrafları, tanıtımı, oyuncu kadrosu, senaristleri ve yapımcısı, her şeyiyle o hissi çok güzel verdi.

İzleyici, sizin dizinizde ne bulacak, farkı nedir size göre?

Çektiklerimizi izlerken içimden sürekli geçirdiğim en güçlü duygu şuydu: “Ben bu diziyi oynamasaydım da izlerdim.” Yeni başlamış bir dizi gibi değil, aylar yıllardır devam eden bir iş gibi. Kimyalar tutmuş, karakterler oturmuş. Komedi de var, dram da var, aksiyon da.

Evli bir adamın sevgilisi rolündesiniz. Gerçek hayatta böyle bir duruma bakış açınız nasıl olur?

Hayatta hiçbir şeye “Olmaz”, “Yapmam” dememeyi öğrendim. İsteyerek, bilerek yapmakla, hayatın getirdikleriyle sürüklenmeyi anlayacak kadar da empati sahibiyim. Böyle bir durumu asla tercih etmem ve istemem, çünkü bu ayıp olduğu kadar, herkesin hayatını zorlaştırır ve mutsuz eder.

‘Aşık olunca doğru düşünemiyorum’
“Aşkla ilgili hayatımda iki dönem var. Kalbinin sesini dinleyip öyle hareket eden biriydim ama büyüdükçe farkettim ki, tek bir duyguyla tüm hayatı yönlendirmeye çalışmak çok da doğru değil. Denge çok önemli. Ve kendini tanımak. Ben aşık olunca doğru düşündüğümü
ve doğru hareket ettiğimi sanmıyorum. O duygumu sevgiyle, yaşanmışlıkla, saygıyla, zamanla yoğurup çok daha güzel bir şey ortaya çıkarmaya odaklanırım.”

‘Evlilik hayalim yok’

“Evlilik, hayallerini kurdu-ğum, önceliğimde olan bir kavram değil. Hayatta çok fazla şey yapmak, öğrenmek, kendini gerçekleştirmek isteyen biri olarak evliliği amaç edinmek bana biraz sığlık gibi geliyor. Ama yaşlanmak istediğim biriyle elbette ki bir gün isterim.”
Nazlı beni anlatıyor
‘Muhteşem Yüzyıl dönüm noktamdı’
‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisinde ‘Malkoçoğlu Bali Bey’in aşık olduğu
‘Armin’ karakteriyle hafızalara kazındınız. Bu rolün size ne gibi katkısı oldu?
‘Muhteşem Yüzyıl’ benim hayatta dönüm noktam dediğim anlardan biri. Kalite algım için uzun süre durup beklediğim bir dönemde “İşte bu” dediğim ve görüşmeye gittiğim gün seçilip ertesinde kendimi sette bulduğum bir işti. Hayatta bazı şeylerin yeri ve zamanı var. O ekipte olduğuma, çalıştığım insanlara ve orada kazandığım tecrübelere minnettarım. Gerçekten dillere destan ve akıllara kazınan kısa ama çok etkili bir aşk hikayesi ortaya çıktı.

Birçok başarılı yapımda rol aldınız. Birlikte çalışmaktan en çok keyif aldığınız isim kimdi?
‘20 Dakika’da babamı canlandıran Bülent Emin Yarar’la çalışmak çok başkaydı. Kendisiyle hâlâ görüşürüz hatta ona “Baba” ve “Babişko” derim. Ondan hem mesleki hem hayata dair çok şey öğrendim.

Aynı projede rol almak istediğiniz kim var?
Beren Saat, Kıvanç Tatlıtuğ ve Haluk Bilginer’le çalışmayı çok çok isterim.

Oyunculuktaki hedefiniz nedir?
Oyunculukta öncelikli derdim; kalite. Doğru insanlarla, sevdiğim, iş ahlakını, vizyonunu kendime uygun gördüğüm insanlarla çalışıp keyifli işler çıkarmak istiyorum. Yoksa başka bir hırsım yok. İşimi iyi yapayım, hak edeyim. Gerisi zaten gelir.