Cadde "Sınır Tanımayan Palyaçolar"dan Suriyeli çocuklara gösteri

"Sınır Tanımayan Palyaçolar"dan Suriyeli çocuklara gösteri

26.07.2016 - 15:16 | Son Güncellenme:

Felaket ve savaş bölgelerindeki minikler için gösteriler düzenleyen Sınır  Tanımayan Palyaçolar grubu, Şanlıurfa'daki sığınmacı çocuklarla bir araya geldi. Palyaçolardan Fremerin:  - "Bizim için çocukların gözlerindeki gülümsemeyi  görmekten daha önemli bir şey yok"

Sınır Tanımayan Palyaçolardan Suriyeli çocuklara gösteri

Sınır Tanımayan Palyaçolar (Clowns Without Borders) grubu, Şanlıurfa'daki Suriyeli sığınmacı çocuklar için gösteri düzenledi.

Haberin Devamı


Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için uluslararası kuruluşlarca zaman zaman çeşitli organizasyonların yapıldığı Şanlıurfa'da, bu kez sığınmacı çocuklar için palyaçolar sahne aldı.


Hayata Destek Derneğinin ev sahipliğindeki organizasyona, felaket ve savaş bölgelerindeki çocuklar için gösteriler gerçekleştiren Sınır Tanımayan Palyaçolar grubu katıldı.

Çadır kentlerin dışında kendi imkanlarıyla hayata tutunmaya çalışan Suriyelilerin yoğun yaşadığı merkez Haliliye ilçesi Süleymaniye Mahallesi'ndeki gösteriyi, çok sayıda çocuk izledi. Çocuklar, palyaçolarla eğlenceli vakit geçirdi.

SAVAŞIN ÇOCUKLARINI GÜLÜMSETTİK

Grubun Türk üyesi Güray Dinçol, AA muhabirine, sanatlarının "mutlu etme" amacıyla icra edildiğini söyledi.

Haberin Devamı


Grupta çeşitli ülkelerden çok sayıda sanatçının yer aldığını belirten Dinçol, "Yaklaşık 30 yıllık bir grubuz. Felaket ve savaş bölgelerinde çalışmalar yürütüyoruz. Dünyanın birçok yerinde sanatçılar ortak çalışıyor. Bu projede İtalyan, Amerikan ve Türk sanatçılar yer aldı. Nerede çocuk varsa, onlara ulaşmaya çalışıyoruz." diye konuştu.


İtalyan palyaço Selene Fremerin de sığınmacı çocuklar için Türkiye'de bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Çocukları mutlu etmeyi amaçladıklarını vurgulayan Fremerin, "Savaşın çocuklarını gülümsettik. Bizim için çocukların gözlerindeki gülümsemeyi görmekten daha önemli bir şey yok. Burada da onu gördük. Bu bizim için yeterli. Savaş bölgesi de olsa, dünyanın en zor şartlarında da yaşıyor olsa çocuk, çocuktur. Kısa bir süre de olsa onları mutlu ettik." dedi.


Hayata Destek Derneği Saha Koordinatörü Volkan Pirinççi ise Suriye krizinin başından itibaren insani yardım operasyonları yaptıklarını, sığınmacı çocuklar için kültürel ve sosyal etkinliklere önem verdiklerini, bu kapsamda da organizasyonu düzenlediklerini kaydetti.