Cadde ‘Sokakta kedi diye seslenenler var’

‘Sokakta kedi diye seslenenler var’

30.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Kertenkele: Yeniden Doğuş’ta iki farklı karaktere hayat veren Asena Tuğal, “Kadın olarak bu sahnelerin altından başarıyla kalktığımı görmek iyi hissettiriyor” dedi

‘Sokakta kedi diye seslenenler var’

Kedi Kız rolündeki aksiyon sahneleriyle adından söz ettiren Asena Tuğal, gerçek hayatta kürek ve ok atma sporlarıyla ilgileniyor. Oyuncu, “İçerisinde kar, buz, soğuk olmayan her türlü sportif aktivite hobim sayılabilir” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Kertenkele: Yeniden Doğuş’a nasıl dahil oldunuz?

Her zaman oynadığım karakterlerin birbirinden farklı olmasını tercih ettim. Bu sizi ezbere oynamaktan uzak tutuyor. ‘Kertenkele’de aksiyon sahnelerinin olması ve dövüş performansı sergileme fikri cezbetti. Seyirci kitlesi iyi olan ve iki sezondur devam eden bir dizide oynamakta sektördeki bu belirsizlik içinde oldukça güven verici bir durum.

Dizinin kadrosu neredeyse tamamen değişti. Başrolde oynadığınız için bu durum sizi etkiledi mi?

Bizden önceki oyuncular, özellikle Timur Acar ve Sera Tokdemir güzel bir kitleyi yakalayıp işi bize devrettiler. Biz mevcut izleyiciyi değişen hikayeyle birlikte memnun etmek ve yeni izleyicileri diziyi izlemeye teşvik etmekle sorumluyuz.

Haberin Devamı

Kedi kızı oynuyorsunuz. Kadın süper kahraman yoktu Türkiye’de... İlk olmak nasıl bir şey?

Sokakta yürürken bile ‘kedi’ diye seslenenler var. Aksiyon sahneleri, çocuklar ve gençler tarafından ilgi görüyor. Kadın olarak bu sahnelerin altından başarıyla kalktığımı görmek iyi hissettiriyor.

Kedi Kız’dan biraz bahsedebilir misiniz?

Bir intikam hikayesi olan, iyi dövüşen, güzel motor kullanan, geceleri ortaya çıkan, duygularını ve kimliğini gizleyen gizemli bir kadın.

Dövüş sahnelerini çekerken zorlanıyor musunuz?

Fiziksel olarak yoğun çalışıyor olsam da kendime iyi bakıyorum. Düzenli beslenirim, her zaman spor yaparım, uyku saatlerime dikkat ederim. Bitki çayları tüketirim. Gerçekten bedensel olarak zorlayıcı sahneler çekiyoruz. Sokakta, ormanda, çatıda ve depolarda uzun saatler dövüşüyoruz.

Böyle ilginç rolü oynamak, nasıl bir tecrübe?

Her sette yeni bir şeyler öğreniyoruz. Bu sektörde yapımcının, senaristin, yönetmenin ve oyuncunun şahsına münhasır bir dili var. Uyum sürecini atlatıp bir dalga boyunda beraber ilerliyorsun. Bu karakterle birlikte, aksiyon anlamında kendimi kanıtladığımı düşünüyorum.

Aynı dizide iki farklı karakteri canlandırıyorsunuz. Nasıl gidiyor?

Geçen sezon ‘Filinta’ dizisinde de iki ayrı karakteri oynamıştım. Bu durum, yoğun set saatlerine sebep olsa da aynı sekansta farklı duyguları yaşamak hoşuma gidiyor.

Haberin Devamı

Dövüş sporlarına yatkınlığınız var mıydı?

Küçük yaşlarda tekvando yapmaya başladım. Diziyle beraber koordinasyon için boks ve crossfit dersleri
de almaya başladım.

Uygun zamanda evlenecekler!

Sevgiliniz Şahin Irmak’la ne zamanevleneceksiniz?

İkimizin de yoğun bir programı olduğu için yaz aylarında organizasyon yapamadık. İlk uygun vaktimizde güzel bir düğün planlıyoruz.

Dizi dışında kürek ve ok atma sporları yapıyorsunuz. Nasıl zaman ayırıyorsunuz bunca işe?

Program yapmak ve istediğim şeylere vakit ayırmak konusunda her zaman ustayımdır. Ok atmak ve kürek çekmek o kadar keyif aldığım iki branş ki, fedakârlık yapıp elimden geldiğince vakit ayırıyorum.

Başka hobileriniz var mı?

İçerisinde kar, buz, soğuk olmayan her türlü sportif aktivite hobim sayılabilir. Programımı düzene oturtabilirsem birkaç sene içerisinde piyano çalmayı ve İspanyolca konuşmayı öğrenmek istiyorum.