Cadde 'Teknoloji var ama sevgi yok'

'Teknoloji var ama sevgi yok'

13.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Perihan Savaş, “Şimdiki filmler kâr odaklı, herkesin gözünde para işareti görüyorum. Eskiden sanat olsun diye film yapardık” diyerek eleştiride bulundu

Teknoloji var ama sevgi yok

Türk sinemasının ünlü oyuncularından Perihan Savaş, 30 yıl aradan sonra Şanlıurfalı hayranlarıyla buluştu. 1985 yılında ‘Su’ filminin çekimleri için Urfa’ya giden Savaş, bu kez Piazza AVM’nin davetlisi oldu. AVM’yi dolduran misafirlerle sohbet eden oyuncu, samimi açıklamalar yaptı. Yeşilçam filmlerini imkansızlıklar içinde çektiklerini söyleyen Savaş, şöyle konuştu:
“O yıllarda teknoloji yoktu. Şimdi bütün olanaklar var ama sevgi yok. Filmler kâr odaklı, o yüzden toplumsal mesajlar içeren Yeşilçam filmlerine özlem duyuluyor. Herkesin gözünde para işareti görüyorum. Biz böyle düşünmeden film yaptık, sanat olsun istedik.” Eski oyuncuların makyajlarını kendilerinin yaptığını ve kostümlerini evden getirdiğini anlatan Savaş, “Günümüz oyuncuları karavanda giyiniyor. Bize fon perdesi tutarlardı, onların arasında giyinmeye çalışırdık. İşte sevgi ve özveri burada başlıyordu” dedi.

‘Hâlâ yenge diyorlar’
İbrahim Tatlıses’ten bir kızı olan oyuncu, Şanlıurfa’da kendisine hâlâ yenge diye hitap edildiğini belirtti. “Bu yörenin insanları vefalı, yenge diyorlar, bu da beni mutlu ediyor” şeklinde konuşan Savaş, kızı Melek Zübeyde’nin babasının memleketine hiç gelmediğini söyledi.

Yazarlar