Cadde ‘Ünlü’ pantolonlar hayat kurtaracak

‘Ünlü’ pantolonlar hayat kurtaracak

31.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Victoria Beckham, Kate Moss ve Emma Watson gibi isimlerin yeniden tasarlanan pantolonları, yardım kampanyası için Londra’da sergilenmeye başladı. Pantolonların satışından elde edilecek gelir, mültecilerin eğitim, yiyecek ve barınma ihtiyaçlarında kullanılacak

‘Ünlü’ pantolonlar hayat kurtaracak

Kate Moss’tan Lily Allen’a, Victoria Beckham’dan Elton John’a birbirinden ünlü 100 isim mülteciler için güçlerini birleştirdi. Dünyaca ünlü yıldızların sahip olduğu kot pantolonlar tasarımcı Johny Dar tarafından yeniden yorumlandı ve sığınmacılara yardım kapsamında İngiltere’nin başkenti Londra’daki Saatchi Gallery’de sergilenmeye başlandı. ‘Jeans for Refugees’ projesi için açık artırmayla satılacak pantolonlardan elde edilecek gelir, ABD merkezli ‘International Rescue Committee’ adlı yardım kuruluşuna bağışlanacak. Kuruluşun yöneticilerinden Sanjayan Srikanthan, sıradışı proje hakkında Milliyet’in sorularını yanıtladı.

En pahalısı 46 bin euro

Kanadalı rock yıldızı Bryan Adams, eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eski eşi müzisyen Carla Bruni, Sharon Stone, Vivienne Westwood, Lilly Allen, Harry Styles, Eva Longoria, Pink, Joan Smalls, Emma Watson, Rachel McAdams, Anna Wintour ve Claudia Schiffer proje kapsamında kot pantolonlarını bağışlayan ünlü isimlerden sadece birkaçı. Her bireyin güvenli ve barışçıl ortamlarda yaşama hakkına vurgu yapan proje kapsamında satılacak pantolonlar 100 eurodan 46 bin euro’ya kadar alıcılarını bekliyor. Birleşik Arap Emirlikleri’nden Sharjah Emirliği Prensesi Sharjah Sheikha Jawaher Bint Mohammed Al Qasimi, projeye fon sağlayan isimlerin başında geliyor. Ortadoğu’nun yardım prensesi, kendisine ait kot pantolonu 46 bin euro’dan satışa çıkararak açık artırmada zirveye oynuyor. Onu, 6 bin 500 euro’yla Kate Moss, 5 bin 500 euro’luk pantolonuyla Sharon Stone, 4 bin 800 euro’yla Pink, 4 bin euro’yla da Emma Watson takip ediyor.

Haberin Devamı

Kendi stillerine özel

Farklı tekniklerle baştan yaratılan pantolonlar, son hallerine, ünlülerin stillerinden yola çıkarak ulaşıyor. Tasarımcı Johny Dar, Kate Moss’un pantolonunu ünlü yıldızın soyadından yola çıkarak ‘yeşil’ tonlarında tasarlarken, Sharon Stone’un seksi ve çekici tarzı onu altın işlemeli bir kot pantolon tasarlamaya itmiş. Harry Potter serisinin yıldızı Emma Watson’un kot pantolonunda ise yaratıcılık sınırlarının filmle paralel olarak zorlanmasıyla ortaya oldukça renkli bir pantolon çıkmış. Dar’ın favorisi ise Victoria’s Secret modeli Karlie Kloss’tan esinlenerek hazırlanan pantolon. Daha önce Berlin Moda Haftası kapsamında bir kısmı sergilenen ve Londra’daki Saatchi Gallery haricinde internetten de açık artırma yoluyla satışa çıkarılan pantolonlara sahip olmak için bugün son gün.

23 milyon yardım

Haberin Devamı

‘Ünlü’ pantolonlar hayat kurtaracak

Srikanthan, açık artırma sonunda toplanacak gelirin yüzde 50’lik kısmının Orta Doğu ve Avrupa’daki mülteciler için harcanacağını vurgularken, toplanacak gelirde en büyük pay kadınlara ve çocuklara ayrıldı. Çocukların sağlık, eğitim, barınma, korunma ve yiyecek ihtiyaçlarının yanı sıra, savaşın izlerini silememiş kadınların da proje kapsamında sağlanan iş imkanlarıyla hayata döndürülmeleri hedefleniyor. Bugüne kadar Ortadoğu başta olmak üzere hemen hemen her kıtada etkin çalışmalar yürüten grup, tam 23 milyon kişiye yardım sağlamış.

Ceketten çadıra

İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanan en büyük mülteci krizinden yola çıkarak ortaya çıkarılan kreasyonlar yalnızca Johny Dar’ın kot pantolonlarıyla sınırlı değil. ABD’nin New York kentindeki ‘Parsons School of Design’dan Angela Luna adlı 22 yaşındaki tasarımcı, sığınmacılar için tasarladığı kıyafetlere maddi destek bekliyor. Luna, koleksiyonundan elde edeceği gelirleri de mülteciler için bağışlayacağını açıkladı. Çadıra ve uyku tulumuna dönüşebilen ceketler, tente halini alan veya çocukların ihtiyaçlarıyla doldurulan sırt çantaları Luna’nın koleksiyonunda dikkat çeken parçalar arasında.