Karagümrükspor Cemal Ersen duyurdu! Juventus'un Andrea Pirlo planı

Cemal Ersen duyurdu! Juventus'un Andrea Pirlo planı

28.01.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük'ün teknik direktörü Andrea Pirlo hakkında bomba bir iddia ortaya atıldı. Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen, İtalyan çalıştırıcı hakkındaki gerçekleri okuyucularıyla paylaştı.

Cemal Ersen duyurdu Juventusun Andrea Pirlo planı

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo şu ana kadar oynattığı futbolla lige damga vurdu. İtalyan çalıştırıcı hakkında Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen'in "Juve'nin Andrea Pirlo projesi" başlıklı yazısında kaleme aldıkları dikkat çekti. Cemal Ersen, Andrea Pirlo'nun maaşının ödenme şeklinden İtalyan isimlerin futbol dünyasındaki etkilerine kadar çok sayıda konuya değindi.

Haberin Devamı

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük sezon başında sürpriz bir kararla Andrea Pirlo'yu takımın başına getirdi. 43 yaşındaki teknik direktörle sezon sonuna kadar anlaşma sağlandı. Juventus'tan kovulan İtalyan teknik adam Spor Toto Süper Lig'deki ilk sezonunda dikkat çekti.

Cemal Ersen duyurdu Juventusun Andrea Pirlo planı

Andrea Pirlo yönetimindeki Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig'de oynadığı 19 maçta 22 puan toplama başarısı gösterdi. İstanbul ekibi, İtalyan çalıştırıcı yönetiminde 1.27 puan ortalaması yakaladı.

Milliyet Gazetesi yazarlarından Cemal Ersen, Andrea Pirlo'nun maaşının büyük bir bölümünün Juventus tarafından ödendiğini iddia etti. İşte "Juve'nin Andrea Pirlo projesi" başlıklı yazısı...

Andrea Pirlo İtalyan futbolu ve Juventus kulübünün efsane oyuncusuydu.
Sezon başında Fatih Karagümrükspor’un başına teknik direktör olarak getirildiği vakit herkes şaşırmıştı.
Öyle ya, bu kariyerde bir ismin ne işi olabilirdi bir semt kulübünde?
Üstelik kulüpten yapılan açıklamada Pirlo ve 4 yardımcısının 900 bin euro alacağı kayda geçmişti. Aynı teknik direktörün son çalıştırdığı takım Juventus’tan yıllık 3.5 milyon euro aldığını da anımsatayım.
İtalyan teknik adam ise imza töreninde parayla ilgilenmediğini, tek isteğinin başarılı olmak olduğunu söylemişti.
Kimileri de şaşkınlık yaratan Pirlo “transferini” kulüp başkanı Süleyman Hurma’nın müthiş başarısı olarak görmüştü.

Haberin Devamı

Cemal Ersen duyurdu Juventusun Andrea Pirlo planı

Paranın kaynağı

Gerçeklerin er geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır. Nitekim Pirlo ve ekibinin bir sezonda alacağı ücretin önemli kısmının Juventus kulübü tarafından karşılandığı bilgisine ulaştım. “Karagümrükspor’un cebinden çıkan para ancak çerez olur bu ekip için” dedi kaynağım.
Pirlo’nun Juventus kulübünün projesi olduğu, 43 yaşındaki hocanın yurt dışında kulüp veya milli takımlar çalıştırarak kendini geliştirmesi ve deneyim kazanmasının planlandığını öğrendim.
Dahası, sezon sonu Karagümrükspor’un ligdeki konumu ne olursa olsun Andrea Pirlo’nun ayrılacağı ve Avrupa’da orta ölçekli bir ülkenin milli takımının başına geçmek istediği ifade edildi.
Pirlo’nun Karagümrük’deki başarısının ölçüsü ne? Küme düşmemek mi, yoksa Avrupa kupalarına katılmak mı? Fark etmez, nasıl olsa kimse hesap sormayacak. Sudan ucuza bir yıldız geldi geçti denecek belki de.

Haberin Devamı

Cemal Ersen duyurdu Juventusun Andrea Pirlo planı

İtalyan hakimiyeti

Her neyse. Bizim Futbol Federasyonumuz kulüpleri koluna takıp “Altyapı Akademileri Projesi” için Avrupa’da ülke federasyonları ve kulüplerine ziyaretlerini sürdüre dursun, İtalyanlar dünya futboluna her kulvarda hakimiyetini yaymaya devam ediyor.
FIFA başkanı kim; Gianni Infantino...
FIFA hakem komitesi başkanı kim; Pierluigi Collina...
UEFA hakem kurulu başkanı kim; Roberto Rosetti...
Ortak özellikleri İtalyan olmaları. Ve futbola hükmetmeleri.
Sizce tümü rastlantı mı, yoksa en az 20 yıllık bir planın sonuçları mı?..

Yazarlar