1.Lig Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası! Sosyal medyayı salladı

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası! Sosyal medyayı salladı

26.05.2023 - 23:30 | Son Güncellenme:

Süper Lig’e yükselecek olan son takımın belirleneceği Play-Off'ların 1. tur maçında Eyüpspor ile Sakaryaspor karşılaştı. 90 dakikalık normal süresi golsüz sona eren mücadelede tek gol 120+2'de geldi. Golün sahibi Alpaslan Öztürk, attığı bu golle maça damga vurdu ve adeta sosyal medyayı salladı.

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası Sosyal medyayı salladı

Spor Toto 1. Lig Play-Off 1. tur maçında Sakaryaspor, normal süresi golsüz sona eren maçta Eyüpspor'a 1-0 mağlup oldu. 120+2'de Alpaslan Öztürk'ün harika golü maça damga vururken, sosyal medyada viral oldu.

Haberin Devamı

TOP DİREKTEN DÖNDÜ

66. dakikada Sakaryaspor'un sağ kanattan kullandığı kornerde ön direğe hareketlenen Dimitrov'un kafayla arkaya aşırdığı topa kale alanı önünden Roshi gelişine çok sert vole vurdu, yan direğe çarpan top oyun alanına geri döndü.

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası Sosyal medyayı salladı

GOL İPTAL OLDU

Karşılaşmanın 72. dakikasında Eyüpspor'un sol kanattan kullandığı taç atışı sonrası Melih'in ceza alanı sağ çaprazına doğru kaldırdığı topa boş durumdaki Sinan sağ ayağının üstüyle voleyi vurdu. Kaleci Cihan'dan dönen topu yakın mesafeden Halil uçan kafayla tamamlayıp ağlara yolladı ancak ofsayt bayrağı havadaydı.

MAÇ UZATMALARA GİTTİ

Sakaryaspor ile Eyüpspor arasındaki maçın normal süresi golsüz eşitlikle tamamlandı ve müsabaka uzatmalara gitti.

Haberin Devamı

ARDA TURAN, ALPASLAN'I OYUNA ALDI

Uzatma devresi golsüz devam ederken Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, 107. dakikada takımın stoper oyuncusu Alpaslan Öztürk'ü oyuna dahil etti.

MUHTEŞEM BİR GOL

Müsabakanın 120+2. dakikasında oyuna 107. dakikada giren Alpaslan Öztürk muhteşem bir gole imza attı.

Konuk ekibin Ömer Bayram'la sol kanattan kullandığı taç atışında topu alan Recep Niyaz, yarı alanın ortalarındaki Alpaslan'ı gördü. Topu düzelten Alpaslan sağ ayağının üstüyle çok uzaklardan inanılmaz bir şut çıkardı. Sol üst köşeye giden top direğin içine çarpıp ağlarla buluştu.

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası Sosyal medyayı salladı

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

Alpaslan'ın attığı bu golden sonra Eyüpspor takımı büyük sevinç yaşadı. Tecrübeli futbolcu golü attıktan sonra hocası Arda Turan'a koşup sarıldı ve golü kutladı.

Eyüpspor, 120+2'de bulduğu gol ile Sakaryaspor'u 1-0 mağlup etti ve yarı finalde Bodrumspor'un rakibi oldu.

 Alpaslan Öztürk, Sakaryaspor galibiyetinin ardından görüşlerini aktardı.

Alpaslan Öztürk, "Bu maçın kahramanı ben değilim. Bu maçın kahramanı; teknik ekibimiz, futbolcu arkadaşlar, başkanlar, tesiste çalışanlar. Onu net olarak ifade edeyim." dedi.

Deneyimli oyuncu, sözlerine, "Zor bir maçtı. Arkadaşlarımı mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Bu yola şampiyonluk parolasıyla çıktık. Fakat her sezon gibi bu sezon da oldukça zordu. Hem benim açımdan, hem takımım açısından. Ama özellikle Arda Hoca'nın gelmesinin ardından bambaşka bir takım, bambaşka bir ruh. Ama aslında aynı oyuncular. Allah nasip etti, bugün güzel bir gol attım. Sakaryaspor'u da tebrik ederim. Güzel bir taraftar gelmişti. Onların da ayağına sağlık. Yolumuza devam ediyoruz. Yarın Bodrumspor'u düşünmeye başlayacağız. Finale adımızı yazdırmak istiyoruz." diye devam etti.

Haberin Devamı

Alpaslan Öztürk, son olarak, "Topu kontrol ettiğim anda vurmak istedim. Bazen oluyor, bazen olmuyor. Bugün oldu çok şükür. Golden sonra hocamıza koştum. Hocamız benim için hocadan fazla bir idol, ağabey, bir yol gösteren. Bunu da izleyenler anlayacaktır. Golü aslında başkana armağan ettim. Sezon içinde birkaç tane vurdum, bana sitem etti, "Kaç tane golün oradan' diye. Bu golü ona armağan ettim. Şaka bir yan, çok sevdiğim eşim ve çocuklarıma armağan ediyorum." sözlerini sarf etti.

 Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Sakaryaspor'u tebrik ederek başlayan genç teknik adam, "Sakaryaspor'u bütün seneki başarıları için tebrik ediyorum. Sakarya çok güzel bir şehir. Biz iyi mücadele ettik 120 dakika boyunca. Hatanın telafisi yoktu ve büyük beklentiler olan bir kadroya sahibiz. Bu ekstra baskı yaratıyor. Oyuncularım bugün bana teknik direktörlük kariyerimde çok özel bir gün yaşattılar. Bugün eğleneceğiz, yarın çalışmaya başlayacağız." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"ÖRNEĞİMİZ BAŞAKŞEHİR"

Eyüpspor için doğru örneğin Başakşehir Kulübü olduğunu söyleyen Turan, "Bizim doğru örneğimiz Başakşehir Kulübü'dür. Onlar gibi sağlam adımlarla ilerleyip, oyun gücünden vazgeçmemeyi hedefliyoruz. Kulübü en kısa sürede Avrupa'ya taşımak istiyoruz. 1. Lig'de bazı şeyler zorlayıcı oluyor, saat 4'te maç oynamak mesela zemini kurutuyor. Ben size 6-7 haftada taktiğimi oturtacağımı söylersem yalan söylüyorumdur." dedi.

Son olarak oyuncularla olan ilişkisine değinen Arda Turan, "Ben oyuncularıma asla yalan söylemem. Takımın teknik patronu benim ama aynı zamanda onların arkadaşlarıyım, ağabeyleriyim. Eğer bir başarıya ulaşacaksak takım halinde ulaşacağız." sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

Alpaslan Öztürk'ün bu golü sosyal medyayı adeta salladı. İşte tecrübeli futbolcunun attığı gol ile ilgili gelen yorumlar...

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası Sosyal medyayı salladı


"Alpaslan Öztürk ne gol atmış öyle."

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası Sosyal medyayı salladı


"Alpaslan Öztürk ne gol attı ve tebrikler Eyüpspor tebrikler Arda Turan."

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası Sosyal medyayı salladı


"Alpaslan Öztürk değil Alpaslan de Bruyne maşallah!"

Sakaryaspor- Eyüpspor maçında Alpaslan Öztürk damgası Sosyal medyayı salladı


"Alpaslan Öztürk attığı mesafeden kale arası taksiyle 750 lira."