Cadde 120 öğrenci eşliğinde spor yaptılar

120 öğrenci eşliğinde spor yaptılar

11.03.2017 - 10:33 | Son Güncellenme:

Türk Böbrek Vakfı, 2017 Dünya Böbrek Günü’nde; ‘Çocukluk Çağı Obezitesiyle Mücadele’ teması kapsamında çocuklar, vakıf gönüllüsü Wilma Elles, Hasan Yalnızoğlu, Cedi Osman ve Doğuş Balbay'la bir araya geldi.

120 öğrenci eşliğinde spor yaptılar

Türk Böbrek Vakfı, tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan ve bu yıl 12’incisi düzenlenen Dünya Böbrek Günü için temasını, 'Çocukluk Çağı Obezitesiyle Mücadele' olarak belirledi.

Haberin Devamı

UPS Spor Kulubü salonunda Haluk Ündeğer İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; kronik böbrek hastalığının önemli risk faktörü olarak gösterilen obezitenin önlenmesi adına sağlıklı beslenme, hareketli yaşam ve sporun faydaları konu alındı.

Sunuculuğunu İpek Tanrıyar’ın üstlendiği etkinliğe destek veren Dünya Böbrek Günü kampanya yüzleri Wilma Elles ve Hasan Yalnızoğlu ile vakıf gönüllüleri Anadolu Efes Basketbol Kulübü basketbolcuları Doğuş Balbay ve Cedi Osman, sahada bulunan 120 öğrenciye eşlik etmesiyle hep birlikte egzersiz yaptılar.

Başta Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk olmak üzere Çocuk Nefrolojisi Uzmanı Doç. Dr. Nurdan Bilgen Yıldız, Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Prof. Dr. Serap Turan ve UPS Spor Kulübü Direktörü Semra Demirel’in de hazır bulunduğu etkinlikte önemli bilgilere yer verildi.