Cadde Acemi biri gibiyim

Acemi biri gibiyim

30.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kariyerinde ilk defa bir maxi single çalışmasına imza atan Soner Olgun: “Benim için bütün ilkler yeni başladı. Piyasaya yeni girmiş, acemi biri gibiyim”

Acemi biri gibiyim

‘Yakarım Yağmurları’ adlı single çalışmasıyla adından söz ettiren Soner Olgun, müziğe aşık bir isim. “Şanslıyım, hobim işim oldu” diyen Olgun’la yeni çalışmasını, 17 yıl sahne aldığı Patika’dan neden ayrıldığını ve eşi Özlem Olgun’la evliliğini konuştuk.

Haberin Devamı

Neden albüm değil de, single çıkardınız?

Eylül - ekim gibi albüm için stüdyoya gireceğiz. Bir tür antrenman yapmış olduk. İlk defa single yaptım ve bu beni çok mutlu etti. Benim için bütün ilkler yeni başladı. Kariyerimde 20’nci yılım ama sektöre yeni girmiş gibiyim. Geçen sene 17 yıl sahne aldığım mekandan ayrıldım ve Kıbrıs’ta konserlere başladım. Acemi biri gibiyim.

Geçmişe dönüp baktığınızda neler canlanıyor zihninizde?

Çok iyi bir antrenman... Sahnede yetişmiş bir adam sayıyorum kendimi. Sahnede yaklaşık 5 - 6 saat kesintisiz program yapabiliyorum. Keşkelerim yok. Bir tek lüzumsuz bir şekilde Ankara Hukuk Fakültesi’nde okudum ve çok lüzumsuz bir şekilde gazetecilik mesleğini de uzatmak zorunda kalıp 13 yıl gazetecilik yaptım.

Haberin Devamı

17 yıl sahne aldığınız mekandan neden ayrıldınız?

16’ncı yılın sonunda önümüzdeki sene bırakıyorum diye ilan etmiştim. Yeterliydi. 17 yıl boyunca orası adeta bağımsız bir cumhuriyet gibiydi. “17 yıl çalışıyorsa kendi dükkanıdır” diye düşünenler oldu. Öyle değildi tabii. Günlerim kontrat altında olmaktan çıktı, hiç konser vermediğim yerlere gitmeye başladım. Bundan da memnunum. Lakin Kıbrıs’a bir başladık, şimdi her hafta gidiyorum. 2 yıl her hafta kesintisiz ordayım. Patika’da çalışırken de hafta içi gidiyordum.

Eşiniz Özlem Olgun, aynı zamanda vokalistiniz... Aynı sahnede olmak nasıl hissettiriyor?

Yanımda müthiş bir sahne asistanı var. Müthiş bir şarkıcıdır. Birlikte çalışmanın hiçbir dezavantajını görmedim, ben konforunun farkındayım. Özgür yaşama ve üretme alanlarımı bırakır.

‘Yağmurları yakma fikri hoşuma gitti’
Single’a adını veren ‘Yakarım Yağmurları’ Oğuz Asma imzalı bir şarkı...
Evet sözü Oğuz’a, müziği bana ait. Yağmurları yakma fikri çok hoşuma gitti, vazgeçilmezliği anlatıyor. Rasyonel olmayan bir şey ama
ben de rasyonel değilim zaten. ‘Yakarım Yağmurları’ dışında ‘Düşten Güzel’, ‘Çay Bahane’, ‘Mağusa Limanı’ single’daki diğer şarkılar...
‘Popüler kültür değersiz’
Sizin çok seven bir kitle var ama yeni jenerasyon pek tanımıyor. Popüler kültür sizin için ne ifade ediyor?
Popüler kültür önemli ama çok değerli değil. Beni yeni kuşağın geniş anlamda tanımadığı doğrudur. Ama üniversite gençliğinden çok ciddi dinleyicilerim var. Ulaşamadığım “ergen” dediğimiz kitle... Gerçekten onlara ulaşabilmenin yolu popüler prodüksiyondan geçiyorsa orada ben yokum. O çok mühendislik, ben kalbi iş yapmayı tercih ediyorum. Klasik çizgide durmak bu mesleği uzun yıllar yapmanın daha temel formülü.
Gerçekleştirmek istediğiniz bir hayal var mı?
Yüzlerce... Bir gün gerçek anlamda etnik senfonik rock albümü yapmayı istiyorum. Sahneyle ilgili hayal ettiğim çok şey var.