Cadde Afrika temasına ‘beyaz’ sunum!

Afrika temasına ‘beyaz’ sunum!

08.10.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Valentino’nun Paris Moda Haftası’nda Afrika kabilelerinden esinlendiği koleksiyonunda ağırlıklı olarak beyaz modelleri kullanması tartışma konusu oldu

Afrika temasına ‘beyaz’ sunum

Dünyaca ünlü duayen tasarımcıları ağırlayan Paris Moda Haftası dün gerçekleşen defilelerle kapılarını kapattı. Salı günü gerçekleşen Chanel defilesinin yankıları sürerken, Valentino, Paul&Joe, Louis Vuitton, Moncler ve Miu Miu da en çok merak edilen şovlar arasında yer aldı. İtalyan tasarımcı Valentino, vahşi Afrika temalı İlkbahar/Yaz 2016 kreasyonunun tanıtımı için 87 model arasından yalnızca 8 siyahi modele yer verdi. Yüzde 81’e denk gelen bu oran, ırkçılık tartışmalarını tekrar ateşledi.

Haberin Devamı

Kabile modası

Afrika kabilelerinden esinlenilerek yaratılan kreasyon, geleneksel ve etnik detaylarla ön plana çıktı. Patchwork, boho desenler, püskül, tüy, etnik baskılar ve aksesuarlar podyumda Afrika havası estirirken, transparan detay ve dantel feminenliği ön plana çıkardı. İlham kaynağı Afrika olur da hayvan motifleri eksik kalır mı diye düşünenler için, kaplan, zebra ve su aygırı motifleri de podyumun öne çıkan parçaları arasında yer aldı. Saçak, boncuklu kemerler, şalvar görünümlü pantalonlar, dökümlü elbiseler ve maxi ceketler kreasyonda yerlerini alırken, baştan aşağı transparan elbiseler her ortamda dikkat çekmeyi seven kadınların gözdesi oldu.

Lüksü kendine özgü stiliyle yorumlayarak her zaman adından söz ettiren Louis Vuitton, Fransız tasarımcı Nicolas Ghesquiere’in hazırladığı temalı İlkbahar/Yaz 2016 kreasyonunu tanıttı. Defilede, sanat eserlerinden ilham alınarak yorumlanan motifler, farklı kombinasyonlarda öne çıkan deri parçalar ve çantalar podyumun en güzel parçaları arasında yer aldı. Deri hakimiyetinin tepeden tırnağa hissedildiği defilede, farklı doku ve renklerdeki deri parçalar da kullanıldı. Punk havası yaratan deri ceketler, Vuitton monogramlarıyla süslenerek günlük hayattaki lüksün olmazsa olmazları haline getirildi.