Cadde 'Ailem şarkıyı benim yazdığıma inanmadı'

'Ailem şarkıyı benim yazdığıma inanmadı'

06.06.2018 - 15:58 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Soner Sarıkabadayı, ünlülerin marka danışmanı Selim Akar’ın YouTube kanalında yayınladığı ‘Selim Akar Sorarsa’ adlı internet programının konuğu oldu.

Ailem şarkıyı benim yazdığıma inanmadı

Özel hayatı ve kariyeri hakkında samimi açıklamalar yapan Soner Sarıkabadayı, "Yıldız Teknik Üniversitesi'nde iki bölümde okumaya hak kazandım. Önce iktisat bölümünü kazandım. Bir sene okuduktan sonra orayı bırakıp yine aynı okulda sanat ve tasarım fakültesi klasik gitar bölümüne girdim ve oradan mezun oldum. Babam iktisat bölümünü bitirmemi istedi. Sonra annemden öğrendiğim kadarıyla, babam müzik bölümünü kazanamayacağımı düşündüğü için yetenek sınavlarına girmeme izin vermiş. 'Nasıl olsa kazanamaz' diye düşünmüş. Babama kazandığımı söylediğimde ‘Listeye iyi baktın mı?' dedi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Ünlü şarkıcı, "Basketbol oynarken sakatlandım ve evden çıkamadım. O dönemde evde 2-3 tane şarkı sözü yazdım. İlk şarkımı yazdığımda ailem şarkıyı benim yazdığıma inanmadı. İlk albümümün ‘Kara’ başarısız oldu. Ben de bunu kabullendim, 8 yıl ara verdim. O dönem şarkı yazdıkça kendimi iyi hissettim ve çok büyük tatmin oldum. O 8 yıllık ara bana güç verdi. 8 yıl aradan sonra kendi müzik şirketimi açtım. PDND Müzik’in ilk ürünü 0001 numaralı şarkısı, kendi şarkım ‘Buz’ oldu. O kadar uğurlu geldi, o kadar güzel oldu ki... ‘Buz’ benim için çok değerli oldu. O şarkı benim insanlara selam verebildiğim ve geri selam aldığım ilk şarkım. Buz’un öyle güzel bir yeri var ki hayatımda onu değiştiremem. 'Buz' şarkısını 9 yıl beklettim. Murat Boz arkadaşlığım, dostluğum kimseyle eş değer değil. Murat Boz benim kardeşimdir" şeklinde konuştu.