Cadde Altın Koza’ya 100.yıl damgası

Altın Koza’ya 100.yıl damgası

04.09.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çırağan Sarayı’nda dün düzenlenen basın toplantısında 15 Eylül’de başlayacak 21. Adana Altın Koza Film Festivali’nin programı hakkında detaylı bilgi verildi.

Altın Koza’ya 100.yıl damgası

Mart ayındaki yerel seçimlerle göreve gelen Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün Türk sinemasına verilen önemi vurguladığı konuşmasının ardından festivalin programını; programlar direktörü Kadir Beycioğlu, festivale danışmanlık yapan sinema yazarları Esin Küçüktepepınar ve Aslı Selçuk açıkladı.

Zengin bir içerik
Festivalin uluslararası bölümleri, bu yılki Cannes Film Festivali’nde beğeni toplayan filmlerin Türkiye prömiyerlerini içermesi açısından çok zengin. Örneğin iki Altın Palmiyeli Dardenne Kardeşler’in Marion Cotillard’ı başrolüne yerleştirdikleri ‘İki Gece, Bir Gün’ü; Rus sinemasının güçlü temsilcisi Andrey Zvyanginstev’in günümüz Rusya’sının eleştirel bir portresini sunduğu filmi ‘Leviathan’; Jean Luc-Godard’ın yeni filmi ‘Dile Veda’nın Cannes’dan sonra Türkiye’deki ilk gösterimlerini Altın Koza’da yapılacak.

Sinemanın 100.yılı
Ulusal yarışmada aralarında Derviş Zaim’in ‘Balık’ının da yer aldığı 12 film, Reha Erdem başkanlığındaki jürinin karşısına çıkıyor. Programının bir bölümünü Türk sinemasının 100. yılı etrafında şekillendiren Altın Koza’da bunu konu alan bir serginin yanı sıra açılış töreni de özel olarak 100. yıl temasıyla yapılacak. Festivalde Orhan Kemal’in doğumunun 100. yılı da unutulmadı.

Yazarlar