Milli Takım "Bitmesin bu rüya"

"Bitmesin bu rüya"

30.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

12 dev Adam'ın tecrübeli ismi Doğuş Balbay kendisi için özel bir yıl olduğunu ve bunun Dünya Kupası'nda sürmesini istediğini söyledi.

Bitmesin bu rüya

ÜMİT AVCI - RÖPORTAJ

Haberin Devamı

Kaptanlığını yaptığı Anadolu Efes ile hem lig şampiyonluğu hem de Euroleague finali yaşayan, aynı zamanda da ilk kez baba olan milli basketbolcu, “2019 benim için rüya gibi geçiyor. İnşallah Çin’de, olimpiyat vizesini de alıp, bu güzel yılı taçlandırırız” dedi.

A Milli Basketbol Takımı’nın tecrübeli ismi Doğuş Balbay, 2019 Dünya Kupası hazırlıklarını ve hedeflerini, Anadolu Efes ile geçirdikleri müthiş sezonun hikayesini MİLLİYET’e anlattı.

Milli takım kadrosunun sezonu erken bitiren oyuncular ile bir süre önce toplandığını hatırlatan yıldız oyuncu, “Biz de sezonun ve ardından askerliğimizin bitmesiyle kampa katıldık. Dünya Kupası’na kalarak önemli bir başarı elde ettik ve şimdi önümüzdeki ilk hedefimiz, gruptan çıkmak. Bunun için çalışıyoruz. Ağustos başında tam takım olacağız. Yükleme kampı dediğimiz Slovenya etabı oldukça verimli geçiyor. Herkes milli formanın değerini iyi biliyor” dedi.
Çin’de ana hedefin olimpiyat vizesi olduğunun altını çizen Balbay, “Maç maç düşünmemiz gerekiyor. Grupta ABD dışında Japonya ve Çekya maçlarının da zor geçmesini bekliyoruz. İlk turdan alabildiğimiz kadar çok puan alıp üst tura geçmeyi amaçlıyoruz. Maçlar Çin’de farklı bir ortam olacak. Oraya adapte olabilmek için erken gideceğiz. Sonuçta Türkiye’yi temsil için gidiyoruz herkes elinden geleni yapacaktır. Takım olarak Tokyo Olimpiyatları’na gitmeyi çok istiyoruz. Ama oradaki takımların hepsi bunu isteyecek” diye konuştu.

‘Elemeler deneyimdi’
Genç bir takım olmalarına rağmen elemelerde sorun yaşamadıklarını, ancak Dünya Kupası’nın farklı bir havada oynanacağının da bilincinde olduklarını belirten milli basketbolcu, “Orada farklı bir heyecan olabilir. Gençlerimiz de yavaş yavaş takımlarında süre ve sorumluluk almaya başladı. NBA’deki arkadaşlarımızın katılamadığı eleme maçlarında hep farklı hikayeler vardı, her maçta bir kişi öne çıkmayı başardı. Elemeler bizim için çok iyi deneyim oldu. Sistemimizde de herhangi bir değişiklik olmayacak. Elemelerdeki performansımızı Dünya Kupası’na da taşıyacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
Moral olarak çok iyi durumda olduğunu da sözlerine ekleyen Balbay röportajı şu sözlerle noktaladı: “Rüya gibi bir sene geçti. Hem basketbol sahasında hem de dışarıda güzeldi. Anadolu Efes olarak kupayla başladığımız sezonu kupayla bitirdik, Euroleague’de final oynadık. Kulübün tarihine geçen bir sezon yaşadık. Onun dışında oğlumun doğması beni ekstra mutlu etti. Herkes söylüyordu ama gerçekten ne kadar farklı bir duygu olduğunu baba olunca anladım. Böyle bir yıl geçirmişken sonunda da milli takım ile bir başarı yaşamanın ne kadar özel olacağını hayal ediyorum. Umarım bu rüya bitmez ve Çin’den zaferle döneriz.”

Haberin Devamı

‘Enerji vereceğim’
Doğuş Balbay her zaman elinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığını ve böyle devam edeceğinin altını çizdi. Balbay şöyle devam etti: “Görevlerim takıma enerji vermek, rakibin skorerini durdurmak, rakibe baskı yapıp, çemberi rahat göstermemek. Basketbol fiziksel bir hal aldı. Hem ikili oyunlarda hem de maçın genelinde fazla temas oluyor. Zaten bu kampın da asıl amacı o. Kendimizi o fiziksel mücadeleye hazırlamak için burada yükleme yapıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Kasti bir hareket yapmam’
Kariyeri boyunca sportmen kimliğiyle dikkat çekse de ilk kez bu yıl Fenerbahçe taraftarının tepkisiyle karşılaşan Doğuş Balbay, bu konuya da değindi. Balbay, “Fenerbahçe ile fazla maç oynadık. Biraz üstün olmamız, taraftarların bize karşı bilenmesine neden oldu. Sporun içinde bunlar var. Ama gönül isterdi ki bu hadiseler yaşanmasın. Ben bu yaşıma kadar kimseyi sakatlamak için hamle yapmadım. Top çalmaya giderken rakip oyuncunun yaptığı bir hamle ile terste kaldım, o da ayağını takıp kendisini yere attı. Benim orada gülmem, hakeme verdiğim bir tepkiydi, sakatlanan oyuncuya değil. O günden sonra açıklama yapmadım, çünkü beni tanıyan kasıtlı bir hareket yapmayacağımı bilir. Taraftar yanlış anlamış olabilir. Ama olayın kapandığını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Bitmesin bu rüya

Yazarlar