Tenis Majeste'nin ‘100’ü güldü

Majeste'nin ‘100’ü güldü

12.07.2019 - 08:00 | Son Güncellenme:

Roger Federer, Grand Slamlerin herhangi birinde 100 galibiyete ulaşan ilk tenisçi oldu.

Majestenin ‘100’ü güldü

Wimbledon çeyrek finalinde Japon Nishikori’yi geçerek yarı finalde Nadal ile eşleşen İsviçreli raket dalya diyerek rekora imza atarken, bu turnuvada 84 galibiyetle Jimmy Connors, 71 galibiyetle Boris Becker kendisini takip etti.

Haberin Devamı

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon’da Roger Federer fırtınası esiyor... 37 yaşındaki tenisçi, tek kadınlarda yaşıtı Serena Williams’ın gösterdiği eforun bir benzerini tek erkeklerde sahaya koyuyor. 

Çeyrek final mücadelesinde Japon tenisçi Kei Nishikori’yi 3-1 mağlup eden İsviçreli tenisçi, adını yarı finale yazdırdı. Wimbledon’da bugüne kadar sekiz şampiyonluğu bulunan Federer, dokuzuncu şampiyonluğunu kovaladığı turnuvada, Nishikori karşısında 100. galibiyetini elde ederek dalya yaptı.

 

Roger Federer, grand slam turnuvalarının herhangi birinde 100 galibiyete ulaşan ilk isim olarak tarihe geçti. Wimbledon’da Federer’i 84 galibiyetle Jimmy Connors takip ederken, Boris Becker’in 71, Novak Djokovic’in 70, Pete Sampras’ın 63 galibiyeti bulunuyor. İsviçreli sporcu, 8 kezle tek erkeklerde en fazla şampiyonluğa ulaşan sporcu unvanını taşıdığı turnuvada 100 galibiyet, 12 de mağlubiyet gördü, 12 mağlubiyetin 6’sını 5, 4’ünü 4, 2’sini de 3 setlik maçlarda yaşadı.

Haberin Devamı

Sonuncusu geçen yıl olmak üzere 6 şampiyonluk yaşadığı Avustralya  Açık’ta 97 galibiyeti bulunan Federer, bu grand slam turnuvasında da galibiyet  sayılarında zirvede yer alıyor. ABD Açık’ta 98 galibiyetle Jimmy Connors ilk sıradaki yerini korurken,  Nadal 12 şampiyonluk yaşadığı Fransa Açık’ta 93 galibiyetle rakiplerinin önünde bulunuyor.

Rekorların adamı
Grand slamlerde 20 kupayla erkekler tenisinde en fazla kazanan oyuncu unvanını elinde bulunduran Federer, 237’si aralıksız olmak üzere toplam 310 hafta  ATP sıralamasının zirvesinde yer alarak bu alanda da rekoru elinde tutuyor. Beş kez sezonu ilk sırada tamamlayan Federer’i bu alanda idolü olarak  gördüğü ABD’li Pete Sampras takip ediyor. Sampras, 102’si aralıksız olmak üzere toplam 286 hafta ilk sırada kaldı.

Eşine çok şey borçlu
Federer’in başarısında, eşi Mirka’nın büyük payı var. 40 yaşındaki Mirka eski bir tenisçi. 2000 Sydney Olimpiyatları sırasında tanışmış ve o günden beri birlikteler. Kendisi de tenisçi olduğu için Mirka, eşinin ihtiyaçlarını çok iyi biliyor, böylece kendisine eksiksiz destek olabiliyor. Eşinin organizasyonlarını ve planlamasını bizzat gerçekleştiriyor. 

40. buluşma
Federer ile Nadal ilk kez Wimbledon yarı finalinde karşılaşacak. İkili arasındaki rekabette sporseverler, 40. mücadeleye şahit olacak. Nadal, bugüne kadar oynanan 39 maçtan 24’ünde rakibine üstünlük sağlarken, Federer 15 maçta korttan galibiyetle ayrıldı. İki isim Wimbledon’da üç yıl arka arkaya finalde kozlarını paylaştı. 2006 ve 2007 finallerinde Federer şampiyonluğa ulaşırken, 2008 yılındaki finalde ise kupayı kaldıran taraf Nadal oldu. İki isim son olarak bu yıl Fransa Açık yarı finalinde karşılaşmış ve Nadal korttan 3-0 galip ayrılmıştı. Mücadele bugün TSİ 17.00’de oynanacak.

Yazarlar