Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1930’daki Dünya Kupası’nda Yugoslavya bayrağı altında Brezilya’yı mağlup etmeyi başaran Sırbistan, bu süreç 100 yılı bulmadan bir galibiyet almak ve gruptan çıkmak istiyordu. Maç öncesi motivasyonları buydu ama rakip de çok güçlüydü. İşleri Sırbistan adına zorlaştıran bir başka unsur da teknik direktör Krstajic oldu.

İsviçre maçının son dakikasında savunma arkasına atılan top ve devamında gelen gol, belli ki teknik direktörü biraz yanıltmış.

O pozisyonda rakibini düşürmeyen Tosiç’in yerine milli takım ile üçüncü maçına dün çıkan 23 yaşındaki Veljkovic’i tercih etmiş.

Haberin Devamı

Savunmadaki diğer isimse 21 yaşındaki Milenkovic. Dünya’nın en iyi hücum yapan takımlarından birinin karşısına bu kadar genç iki merkez savunmayla çıkarsanız hata yapmanız ve açık vermeniz kaçınılmaz olur. Bu baskıya tecrübesiz stoperlerin direnmesi mucize olurdu.

İkinci yarı dengeli ve daha keyifli başladı. 50- 65 arası Sırplar soğukkanlı oynadı ve önemli fırsatlar buldu. İlk yarı topu, havadan Mitrovic’e göndermekten başka bir şey yapmayan Sırplar, ayağa oynayarak Brezilya savunmasını ve orta sahasını çok zorladı. Tite’nin, Fernandinho ile hemen orta sahaya müdahalesi ve devamında gelen golle Brezilya maçı kopardı.