Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Polonya, Euro 2016 çeyrek finalisti. Şampiyon Portekiz’e elendiler. FIFA sıralamasında ise 8. sırada. Özetle Avrupa ve Dünya’nın en iyi 8 takımı içinde yer alsa da dün ortada böyle bir takım yoktu. Buraya gelirken rakibi Senegal’e göre çok daha zorlu bir elemeden geçti. Lider olarak gruptan çıkıp Rusya vizesi aldı. Beş yıldır da teknik direktör Nawalka yönetiminde çalışıyor. Maç öncesi tüm veriler Polonya lehindeydi. Ancak mücadele çok farklı geçti. Senegal daha atletik ve yaratıcı bir takım. Özellikle bu tip takımların en büyük sıkıntısı taktik anlayış ve disiplin oluyor. Beni maç boyu Senegal’in en çok bu yönü etkiledi. Hızlı, atletik, agresif, çift forvet ve etkili orta sahayla hücum oynarken savunmada rakibine alan bırakmamak gerçekten büyük başarı.

Haberin Devamı

Bunun mimarı da kuşkusuz teknik adam Aliou Cisse. Daha önce önemli bir tecrübesi bulunmayan genç çalıştırıcı kenardan takımını çok iyi yönetti. Takımının panik yapmasına hiç izin vermedi. Özellikle gol yenen son bölümde. Sanki saha içinde gibi oyuna müdahale etti. Oyun olarak üstün oynasa da Senegal’e maçı hediye edenin Polonya olduğunu da belirtelim. İlk yarıda Piszczek’in kendini yere bırakması, ikinci yarıda Krychowiak’ın gereksiz geri pasında Senegal cezayı kesti ve haklı bir galibiyet aldı. Sonuçta burası Dünya Kupası. Kötü oynayıp böyle de hatalar yaparsanız mağlup olmanız kaçınılmaz olur.

Polonya’da ise Lewandowski, “ Issız Adam “ gibiydi. Dünya’nın sayılı golcülerinden olan futbolcu, arkadaşlarından yeterli desteği alamadığı için kaybolup gitti. Arjantin - İzlanda maçından sonra dünkü maç da tek bir oyuncunun takım karşısında galip gelemeyeceğini gösterdi.