Dünyadan Futbol Süperlere süper prim

Süperlere süper prim

12.07.2019 - 12:26 | Son Güncellenme:

Vodafone Park’ta oynanacak UEFA Süper Kupa’ya gelecek Chelsea ve Liverpool 3.5’ar milyon euro prim alacak, maçın galibine 1 milyon euro daha verilecek.

Süperlere süper prim

Onur Dinçer / Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

UEFA 2019-20 sezonunda dağıtacağı primleri açıkladı. UEFA Süper Kupa ile başladığı varsayılan yeni sezonda, bu maç için belirlediği primleri de açıkladı. Şampiyonlar Ligi şampiyonu Liverpool ile Avrupa Ligi şampiyonu Chelsea’nin karşı karşıya gelecekleri karşılaşmada her iki takım da ciddi bir miktarı kasasına koymaya hak kazandı.

Beşiktaş’ın stadı Vodafone Park’ta 14 Ağustos’ta oynanacak mücadeleye katılmaya hak kazanan iki İngiliz ekibinin her birine 3.5 milyon euro verilecek. Bu maçtan galip çıkacak takım ise ekstradan 1 milyon euro daha kasasına koyacak. 

Devler Ligi’ne zam yapılmadı

Geçtiğimiz sene zam yapılan Şampiyonlar Ligi gelir sisteminde bir değişikliğe gidilmedi. Buna göre gruplara katılmaya hak kazanan ekipler 15.25 milyon euro almaya hak kazandı. Gruptaki her galibiyet için 2.7 milyon euro, her beraberliğe 900 bin euro performans bonus verilecek. Gruptan çıkarak son 16’ya kalanlara 9.5 milyon euro, çeyrek final 10.5 milyon euro, yarı final 12 milyon euro, final 15 milyon euro ve şampiyon olan ekstradan 4 milyon euro daha kasasına koyacak. Yayın havuzundan da 292 milyon euroluk pay dağıtılacak. 

 

 

 

Yazarlar