Cadde Attila Özdemiroğlu'na son görev

Attila Özdemiroğlu'na son görev

21.04.2016 - 16:54 | Son Güncellenme:

Uzun süredir akciğer kanseriyle mücadele eden Attila Özdemiroğlu, dün sabah yaşamını yitirdi. Son yolculuğuna uğurlanan usta sanatçının kızı Yaprak Özdemiroğlu, cenaze töreninde babasının ölüm nedenini açıkladı.

Attila Özdemiroğluna son görev

73 yaşında hayata veda eden Attila Özdemiroğlu, Levent Afet Yolal Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınacak namazın ardından toprağa verildi. Cenaze töreninden saatler önce camiye gelen Attila Özdemiroğlu'nun eşi ve çocukları taziyeleri kabul etti.

Haberin Devamı

"NARKOZ AĞIR GELDİ, AYILAMADI, BİR ANDA AĞIRLAŞTI"

Usta sanatçının kızı Yaprak Özdemiroğlu, babasının ölüm nedeninin bel kemiğini kırması olduğunu söyledi.

Yaprak Özdemiroğlu, "Düştü bel kemiğini kırdı. Ameliyata almak zorunda kaldılar. Öyle yaşayamazdı. Felç olacağını söylediler, o da öyle yaşamak istemezdi. Risk alındı. MR altında yapıldı ameliyat. Çok fazla beton koymak zorunda kalmışlar omurgalara. Dolayısıyla 4 saat sürdü. Narkoz ağır geldi. Çıktıktan sonra konuşamadı, ayılamadı, bir anda ağırlaştı ve sabah da kaybettik" ifadelerini kullandı.



MÜJDAT GEZEN: DÜNYA ÇAPINDA BİR MÜZİSYENDİ

Oyuncu Müjdat Gezen, acı haberi Türker İnanoğlu'ndan aldığını belirterek, "Çok üzgünüm anlatamam, dünya çapında bir müzisyendi." dedi. İnanoğlu'yla birlikte yaptıkları müzik çalışmasını da Attila Özdemiroğlu'na ithaf edeceklerini söyledi.

MELİKE DEMİRAĞ: Evet, çok zorlanıyorum konuşmakta çünkü benim genç kızlığım, geçmiş hayatımın, anılarımın insanı. Şanar Yurdatapan, Attila Özdemiroğlu'nun elinde büyüdük. Şu anda bir şeyler yapabilen insanların hepsi onun okulundan geçti. Çok çok özel bir insandı. Sanatçı yönüyle de özel bir adamdı. Yaşadığı ülkede bu karanlığa tuttuğu ışıkla da çok büyük bir adamdı. Özellikle Gezi'de yaşanan olaylarda. Bir sanatçı iyiliksever direnişçi bir adam olarak tanıyorum onu. Çok yeni haber aldım 1 saat önce müzik dünyasının bugün Türkiye'de yaşayan ezilen, üzülen, hakları yenmiş herkesin de başı sağolsun.

Haberin Devamı

ZEYNEP TALU: Türkiye'nin de başı sağolsun o kadar değerli bir insandı ki çok üzgünüz gerçekten. Büyüğümdü, hocamdı bir kere her şeyden önce insan nasıl olunur onu öğreten birkaç müzik adamından biriydi. Müzik dehasının yanı sıra sektörde tanıdığımız en kibar, en beyefendi, en disiplinli, en çalışkan, insan olarak o kadar özel bir insandı ki müzik anlamında da gerçek bir okuldu hepimiz için. Hem beste, hem telif hakları çalışmalarında birlikte olduk. Aklından, fikrinden, insanlığından çok şey öğrendik.