Cadde Avrupa’dan sonra sıra Adana’da!

Avrupa’dan sonra sıra Adana’da!

19.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adana Film Festivali kapılarını 23. kez açarken, festivalde yarışacak filmlerin Avrupa’dan ödüllerle dönmüş olması dikkat çekiyor. ‘Koca Dünya’ ve ‘Albüm’ yarışmadaki filmler arasında

Avrupa’dan sonra sıra Adana’da

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivali, bugün kapılarını 23. kez açıyor. 25 Eylül’e kadar devam edecek festivalde 250 film, 636 gösterimle izleyiciyle buluşacak.

Festivalin yarın Hilton Otel Balo Salonu’nda düzenlenecek açılış töreninde onur ödülleri de sahiplerini bulacak.
Festival bu yıl Onur Ödülleri’ni yazar Osman Şahin’in yanı sıra oyuncular Ayla Algan ile Murat Soydan’a takdim edecek.

Saraybosna’dan ödül

Festivalin merakla beklenen ulusal yarışmasında bu yıl 12 film yarışıyor. Yarışmanın dikkat çeken filmlerinden biri Venedik Film Festivali’nin Ufuklar bölümünün Jüri Özel Ödülü’nü alan Reha Erdem imzalı ‘Koca Dünya’. Uluslararası festivallerde dikkat çektikten sonra Adana’da yarışan iki filmi var: Mehmet Can Mertoğlu’nun yönettiği ‘Albüm’ ve Kıvanç Sezer’in imzasını taşıyan ‘Babamın Kanatları’. Cannes’da yarışan ve ‘Yılın En Yenilikçi Yönetmen Ödülü’nü alan ‘Albüm’, Saraybosna Film Festivali’nden de En İyi Film Ödülü’yle döndü. Sezer’in ilk uzun metrajlı filmi ‘Babamın Kanatları’ ise ilk gösterimini Avrupa’nın en önemli festivallerinden Karlovy Vary Film Festivali’nde yapmıştı.

Ulusal yarışmanın jüri başkanlığını ünlü yönetmen Tayfun Pirselimoğlu üstleniyor. Jürinin diğer üyeleri ise yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ile Muhammet Uzuner olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Prömiyerleri bu festivalde

Handan Öztürk’ün yönettiği ‘Bana Git De’, Hiner Saleem’in imzasını taşıyan ve Tuğba Büyüküstün’in başrolünde yer aldığı ‘Dar Elbise’, Çağdaş Çağrı’nın ilk filmi olan ‘Geçmiş’ ve Güven Beklen’in imzasını taşıyan ilk film ‘Mehmet Salih’ de Adana’da dünya prömiyerlerini yapacak. Yüksel Aksu’nun yönettiği ‘İftarlık Gazoz’ ve Çağan Irmak’ın ‘Nadide Hayat’ı ticari gösterime girdikten sonra Adana’da yarışan filmler. Cemil Ağacıkoğlu’nun İstanbul’da yarışan filmi ‘Tarla’, bu sefer Adana jürisinin karşısına çıkacak.