Basketbol Kazanmak güzel de!

Kazanmak güzel de!

29.09.2014 - 10:34 | Son Güncellenme:

.

Kazanmak güzel de

Fransa galibiyetinin getirdiği moral ve güvenle, galibiyetin çeyrek final anlamına geleceği maça, beklenildiği gibi iyi başlamıştık. Tıpkı Fransa maçının ikinci devresindeki gibi Nevriye ile Sanders’ı topla buluşturuyor ve onların boyalı alandaki üretkenliği ile rahat skor buluyorduk. Ancak ne zaman ki frene bastık, işte o zaman uyumaya başladık.

Haberin Devamı

Özellikle ikinci çeyrekteki görüntümüz felaketti. Zaten set hücumda bu denli zorlanırken, tempoyu düşürme gayretimiz çok ilginçti. Aldığımız ribauntlar sonunda hızlı hücum şansımızın olduğu durumlarda bile frene basmamız, skor krizini her dakika biraz daha yükseltti. İlk çeyrekteki ribaunt üstünlüğümüz, top kayıplarına kurban gitmişti, ikinci çeyrekte bu istatistik de dengelenince basketin gol gibi hissedildiği bir devre izlendi. İkinci çeyrek skorunun sadece 7-5 olduğunu hatırlatmak, ne kadar kötü bir 10 dakika izlediğimizi anlatmak için sanırım yeterli.

İkinci periyodun kopyası şeklinde geçen 3. periyodun ardından son 5 dakikaya girilirken, kısalardan beklediğimiz kıpırdanma Birsel’den gelince rahatladık. O dakikaya kadar skoru bulunmayan yıldız oyuncu, son dakikalara 7 sayı, 2 asist sığdırınca aslında çok daha rahat kazanmamız gereken bir maçı zor da olsa istediğimiz gibi noktaladık.

Haberin Devamı

Durgunluğu aşmalıyız

Fransa maçında ilk yarı uzunlar sahnede yoktu, kısalar oynamıştı, bu kez tersi oldu. Uzunlar ayakta kaldı, kısalar çok geç uyandı. Umarım bundan sonraki maçlarda aynı anda iki pozisyondaki isimlerin de iyi oyununa şahit oluruz, yoksa bu galibiyetleri zor buluruz.

Kanada maçı bizlere çeyrek final biletini getirdi ama Ankara’daki basketbol tedirgin edici. Yıllardır şiir gibi oynamasına alıştığımız Potanın Perileri, o kadar durgun ki, bu görüntünün değişmesi daha ilerisini görebilmek için ilk şart gibi.

İlk gün heyecandan, stresten, dolu tribünlerin önünde oynamanın baskısından dedik ama ikinci gün de farklı bir manzaraya tanık olmadık. Haydi Potanın Perileri, Mozambik maçının ardından artık çeyrek finaller için İstanbul’dayız. Sizden çok daha iyisini bekliyoruz, çünkü bunu yapabileceğinizin farkındayız.

Grup liderliği finale kadar ABD ile karşılaşmamak anlamına geliyor. Tüm Türkiye sizden, 4 yıl önce 12 Dev Adam’ın yaşattığı TÜRKİYE-ABD finalinin tekrarını istiyor.