Cadde Başoğlu davasında beraate itiraz

Başoğlu davasında beraate itiraz

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Sunucu Murat Başoğlu ile yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı’nın basına yansıyan Bodrum görüntülerinden sonra haklarında ‘hayasızca hakaret’ suçundan dava açıl

Başoğlu davasında beraate itiraz

Sunucu Murat Başoğlu ile yeğeni Burcu Başoğlu Kabadayı’nın basına yansıyan Bodrum görüntülerinden sonra haklarında ‘hayasızca hakaret’ suçundan dava açılmıştı. Bodrum 4. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonunda sanıklar 9 Mart’ta beraat etmişti. Ancak savcı Fatma Atasoy beraate itiraz etti.

Haberin Devamı

‘Aleniyet’ unsuru

Atasoy, temyiz başvurusunda olayın ‘ensest’ olduğunu, beraate ilişkin gerekçeli karardaki “Yerleşim yerine uzaktı, çıplak gözle görülemez olduğu için aleniyet oluşmadı” şeklindeki gerekçenin geçersiz olduğunu, kanundaki “aleniyet” unsurunun “görülmeyi” değil “görülme ve algılanma imkânının olmasını” ifade ettiğini, sanıkların bulunduğu yerin “görülebilecek” bir yer olduğuna şüphe olmadığını belirtti. Karadan çıplak gözle görülmeyecek olmasının yeterli olmadığını belirten Atasoy, çevredeki başka teknelerden durumun görülebileceğini ifade etti.

Atasoy, görülebilirlik durumunun nüfusun ve teknelerin nispeten azaldığı 26 Şubat’taki keşfe göre değil; nüfus ve tekne yoğunluğunun fazla olduğu (olay tarihi) 28 Temmuz şartlarında değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Savcı Atasoy, suçun unsurlarının oluştuğunu, beraat kararının bozulup sanıkların cezalandırılmasını istedi.