Bilgi Rehberi ALTIN FİYATLARI sorgulama linki || Bugün gram altın fiyatı ne kadar?

ALTIN FİYATLARI sorgulama linki || Bugün gram altın fiyatı ne kadar?

22.09.2022 - 11:39 | Son Güncellenme:

Son dakika altın fiyatlarını haberimize ekledik. Bugün gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları büyük merakla araştırılıyor. Peki 22 eylül bugün altın fiyatları kaç lira? İşte alış - satış güncel durum...

ALTIN FİYATLARI sorgulama linki || Bugün gram altın fiyatı ne kadar

Son dakika altın fiyatlarını haberimizde bir araya getirdik. Son zamanlarda düşüşe geçen altın fiyatlarında bugün nasıl bir gidişat yaşandı? Hediyelik ve ya yatırım amaçlı altın almak isteyen vatandaşlar, altının satış fiyatından haberdar olmak isterken, elinde olan altınını Türk lirasına çevirmek isteyenler de altının alış fiyatından haberdar olmak istiyor. İşte 22 Eylül gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatı...

GRAM ALTIN FİYATI

Alış 979,60 TL, Satış 979,80 TL

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Alış 1.625,00 TL, Satış 1.652,00 TL

Haberin Devamı

ALTIN FİYATLARI sorgulama linki || Bugün gram altın fiyatı ne kadar



YARIM ALTIN FİYATI

Alış 3.239,00 TL, Satış 3.303,00 TL

TAM ALTIN FİYATI

Alış 6.648,00 TL, Satış 6.762,00 TL

ANLIK - CANLI TAKİP ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Altın nasıl satın alınır?

Türkiye'de altın yatırımı yapmak isteyen kişilerin tercih ettiği iki yöntem bulunmaktadır. İlk yöntem, kuyumculardan altın satın almaktır. İkinci yöntem ise bankalar üzerinden altın hesabı oluşturarak altın satın almaktadır. Her iki seçenekte birbirine yakın gibi görünse de aslında bazı farklar bulunmaktadır.

- Bankalardan altın satın aldığımızda çoğunlukla (bazı bankalar hariç) size fiziksel olarak altın sunulmamaktadır. Yalnız kuyumcu ya da sarraf ile karşılaştırıldığında çok hızlı alış satış yapabilme imkanı bulunur. Anlık yükselişlerde ve düşüşlerde yatırımcılara büyük avantaj sağlayan bu yöntem kısa vadelerde işlem yapan birçok yatırımcı tarafından tercih edilmektedir.

- Kuyumcu aracılığıyla altın almak istediğinizde kuyumcular tarafından sizlere fiziki olarak altın sunulur. Ayrıca altın alım satım yaparken herhangi bir bilgi vermenize ihtiyaç bulunmamaktadır. Aldığınız altınları hem yatırım olarak değerlendirebilir hem de hediyelik olarak kullanabilirsiniz. Banka ile kıyaslandığında fiziki olarak altın satın aldığınız için aradaki makas daha yüksek olabilir. Genellikle uzun vadede yatırım yapanlar ve yastık altı olarak değerlendiren kişiler tarafından tercih edildiği için aradaki fiyat farkı kabul edilebilir olarak görünmektedir.

İkisinin ortak noktası ise; canlı altın fiyatları üzerinden alım satım işlemi yaparken belirli bir makas uygulanmasıdır. Altın fiyatları dünyanın her yerinde anlık olarak değişkenlik göstermektedir. Altın kuru üzerinde yaşanan değişiklikler birçok etkene bağlıdır. Bu nedenle "altın almalı mıyım, şu an altın alınır mı satılır mı?" gibi sorular günden güne bile değişiklik göstermektedir. Bundan dolayı altın satın almadan önce mutlaka güncel rakamlar üzerinden göre altın hesaplama işlemlerini yapmanız önerilir.

Geçmişte altın yorumları yapan kişiler çoğunlukla altının uzun vadede değerlendirilmesi yönünde yorumlarını dile getirmişlerdir. Altın borsası oldukça hareketli olduğundan ve sürekli canlı takip yapılması gerektiğinden kısa vadeli işlemlerde insanları zarara uğratabilmektedir.