Bilgi Rehberi Evde bakım maaşı bugün yattı mı, yatan iller neresi? 2022 Evde Bakım maaşı Temmuz ayı bayram önce yatar mı, yeni zam ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı bugün yattı mı, yatan iller neresi? 2022 Evde Bakım maaşı Temmuz ayı bayram önce yatar mı, yeni zam ne kadar oldu?

08.07.2022 - 07:30 | Son Güncellenme:

Yeni asgari ücretin 5 bin 500 olması ardından evde bakım maaşına da zam geldi. Evde bakım maaşından yararlanan vatandaşlar, evde bakım maaşı yatan iller var mı, ne zaman yatacak sorularına cevap arıyor. Kurban Bayramı'na kısa süre kala evde bakım maaşı bayramdan önce verilecek mi merak konusu. Peki evde bakım maaşı bugün yatar mı? Evde bakım maaşı Temmuz zammı ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı bugün yattı mı, yatan iller neresi 2022 Evde Bakım maaşı Temmuz ayı bayram önce yatar mı, yeni zam ne kadar oldu

Evde bakım maaşı yılın ilk yarısında 2 bin 706 TL idi. 2022 Yılının Temmuz ayında artan asgari ücret sonrasında evde bakım maaşı da yükseldi. Peki evde bakım maaşı ne kadar oldu? Evde bakım maaşı ne zaman yatacak, bayramdan önce verilecek mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuya ilişkin açıklaması haberimizde...

Haberin Devamı

EVDE BAKIM MAAŞI 2022 TEMMUZ NE KADAR?

Evde bakım maaşı 2022 Temmuz zamları ardından 3 bin 340’a yükseldi.

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATAR, BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Memurların Temmuz ayı bayram maaşlarının Kurban Bayramı öncesinde zamlı haliyle ödeneceğini ifade etmek istiyorum. Yaşlı ve engelli bakım projemizi milli programa dönüştürmektir. Yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın ev temizliğinden kişisel bakıma kadar tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Yaşlı ve engelli aylıkları da bayram öncesi ödenecektir." dedi.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

EVDE BAKIM MAAŞI ŞARTLARI NELERDİR?

Bakım maaşı bağlanması için gerekli 3 şart şunlardır:

1. Engelli kişinin sağlık raporunda “ağır engelli’’ kısmının işaretli olması gerekir.

Haberin Devamı

2. Eve giren her türlü gelirin toplanıp kişi sayısına bölünmesinde, kişi başı gelirin asgari ücretin üçte ikisinin altında gelir olmalıdır. Bu miktar 2019 yılı için 1219.35 liradır. Bu miktarın eşiti ya da üzerinde rakam çıktığında evde bakım maaşı bağlanmaz.

3. Sosyal hizmetler yetkililerinin yaptığı sosyal incelemede, engelli kişinin bakıma ihtiyacının olduğu tespit edilmiş olmalıdır.

Evde bakım maaşı için müracaat nereye ve nasıl yapılır?

Evde bakım maaşı başvurusu, illerde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, ilçelerde Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılır. Engelli bireyin yakını bu başvuruyu yapar.

Yazarlar