Bilgi Rehberi Gerzek Şaban kaç yılında ve nerede çekildi? Gerzek Şaban oyuncuları kimler, konusu nedir?

Gerzek Şaban kaç yılında ve nerede çekildi? Gerzek Şaban oyuncuları kimler, konusu nedir?

18.02.2024 - 19:43 | Son Güncellenme:

Gerzek Şaban filmi başrolünde Kemal Sunal yer alıyor. Filmde birbiriyle aynı olan iki farklı kişinin hayatlarının bir noktada kesişmesiyle ortaya çıkan olaylar anlatılıyor. Filmin adının Şaban olmasına rağmen, yapımda Şaban adında biri bulunmuyor. Peki, Gerzek Şaban filmi ne zaman, nerede çekildi?

Gerzek Şaban kaç yılında ve nerede çekildi Gerzek Şaban oyuncuları kimler, konusu nedir

Kemal Sunal'ın başarılı filmlerinden olan Gerzek Şaban, 1980 yılında beyazperdedeki yerini aldı. Filimin yönetmenliğini Natuk Baytan üstlenirken senaryosunu ise Erdoğan Tünaş kaleme aldı. Yerli komedi türündeki filmin oyuncuları arasında Ülkü Özen, Reha Yurdakul ve Esen Güldoğan gibi isimler yer alıyor. İşte, Gerzek Şaban filmi detayları...

Haberin Devamı

GERZEK ŞABAN FİLMİ KONUSU

Gerzek Şaban, birbirine benzeyen bir gangster ile bir figüranın hikayesini konu ediyor. Osman, geçimini figüranlık yaparak sağlayan genç bir adamdır. Osman’ın hayatı, bir gün eğlenmek için bir gazinoya gitmeleriyle bambaşka bir hal alır. Gazinoya girmesiyle birlikte insanlar Osman’ın yanına gelip ona haraç vermeye başlar. Seyfi adındaki bir gangster ile Osman’ın benzerliğinden kaynaklanan bu durum, Osman’ı bilmediği bir dünyaya adım atmasına neden olur. Zamanla Osman ve Seyfi’nin hayatı daha çok birbirine karışmaya başlar.

GERZEK ŞABAN FİLMİ NEREDE ÇEKİLDİ?

Türk sinemasının başarılı yapımlarından olan Gerzek Şaban filminin çekimleri İstanbul'da yapıldı. Çekimlerin büyük çoğunluğu ise Zekeriyaköy'de gerçekleşti.

Haberin Devamı

GERZEK ŞABAN OYUNCULARI

Kemal Sunal · Osman / Seyfi
Yadigar Ejder · Kahveci Hamza
Rıza Pekkutsal · Rejisör Cemal
Nejat Gürçen · Hamdi
Reha Yurdakul · Mafya babası Abbas
Muhteşem Durukan · Konyakçı
Arap Celal · Arap Celal
Muharrem Gürses · Muharrem Amca
Ülkü Özen · Lale
Baki Tamer · Seyfi'nin Adamı
Kudret Karadağ · Seyfi'nin Adamı
Erdoğan Seren · Seyfi'nin Adamı
Hasan Ceylan

 

Yazarlar