Bilgi Rehberi İstanbulluları yakından ilgilendiriyor! Metrobüs durağı 45 gün kapalı olacak

İstanbulluları yakından ilgilendiriyor! Metrobüs durağı 45 gün kapalı olacak

09.02.2024 - 10:54 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin toplu taşıma ihtiyacının büyük bir bölümünü kapsayan metrobüs duraklarında çalışmalar devam ediyor. D-100 Karayolu yeniden dizayn edilmesi çalışmaları kapsamında o metrobüs durağı 45 boyunca hizmet vermeyecek.

İstanbulluları yakından ilgilendiriyor Metrobüs durağı 45 gün kapalı olacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşyol Metrobüs Üst Geçidi'nin teknik ömrünü tamamladığını ve artık yaya kapasitesini karşılayamadığını belirterek yenileme çalışmalarına başladı. Yapılacak çalışmaların bir parçası olarak Beşyol metrobüs durağının 45 gün boyunca kapatılacak. Ancak bu süreçte Sefaköy ve Florya metrobüs durakları hizmet vermeye devam edecek.

Haberin Devamı

45 GÜN BOYUNCA KAPALI KALACAK

Beşyol Metrobüs İstasyonu, yaya üstgeçidi yapımı, istasyon alanı düzenlemesi ve D-100 Karayolu'nun yeniden düzenlenmesi çalışmaları nedeniyle geçici olarak kapatıldı. Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu (UTK) kararıyla, 7 Şubat Çarşamba gününden itibaren 45 gün boyunca hizmet verilmeyecek olan istasyon, yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla tekrar açılacak.

İstanbulluları yakından ilgilendiriyor Metrobüs durağı 45 gün kapalı olacak

PERON ALANI GENİŞLETİLECEK

Yapılacak yenileme çalışmaları kapsamında, 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde modern bir üst geçit inşa edilecek. Ayrıca, Edirne istikameti D-100 Karayolu, yan yol ve metrobüs yolu yaklaşık bir şerit kadar kuzeye ötelenecek ve Metrobüs peron alanı genişletilecek.

Vatandaşlar, Beşyol Metrobüs İstasyonu'nun kapatıldığı süre boyunca Sefaköy ve Florya metrobüs istasyonlarını kullanabilecekler.

 

 

Yazarlar