Bilgi Rehberi Kaymakam Adaylığı Giriş sınavı başvuru ekranı | Kaymakam Adaylığı Giriş başvuru ücreti ne kadar?

Kaymakam Adaylığı Giriş sınavı başvuru ekranı | Kaymakam Adaylığı Giriş başvuru ücreti ne kadar?

02.08.2022 - 17:21 | Son Güncellenme:

Kaymakam Adaylığı Sınav başvuruları ÖSYM tarafından yayımlanan başvuru kılavuzunun ardından alınmaya başlandı. 2-9 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kaymakam Adaylığı Sınav başvuruları ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden gerçekleştirilebiliyor. Peki Kaymakam Adaylığı Sınav giriş başvuru ücreti ne kadar?

Kaymakam Adaylığı Giriş sınavı başvuru ekranı | Kaymakam Adaylığı Giriş başvuru ücreti ne kadar

Kaymakam Adaylığı Sınav giriş başvuru ücreti konusunda araştırmalar devam ediyor. Kaymakam Adaylığı Sınavı için başvuru işlemleri ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden alınmaya başlandı. Başvuru işlemleri 9 Ağustos tarihine kadar alınmaya devam edecek. 18 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan sınav Ankara'da yapılacak.

Haberin Devamı

KAYMAKAM ADAYLIĞI GİRİŞ SINAVI NE ZAMAN SAAT KAÇTA?

Kaymakam Adaylığı Giriş Sınavı 18 Ağustos tarihinde Ankara'da gerçekleştirilecek. 10:15'te başlayacak olan sınava 10:00'dan sonra adaylar alınmayacak. 150 dakika sürecek olan sınav 12:45'te sona erecek.

KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI İÇERİĞİ

Kaymakam Adaylığı Sınavında adaylara 24 sorudan oluşan Genel Kültür-Genel Yetenek testinin yanı sıra 66 sorudan oluşan Alan Bilgisi Testi uygulanacak.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testi: Türkçe (14), Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi (4), Türkiye’nin SosyoEkonomik Yapısı (10) ve Türkiye’de Demokratikleşme ve İnsan Hakları (6) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan,

Alan Bilgisi Testi : Anayasa Hukuku (13), İdare Hukuku (18), Türkiye’nin İdari Yapısı (14), Türkiye’de Mahalli İdareler (9), Ekonomi (12) ile ilgili çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır

Haberin Devamı

KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAV GİRİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

Kaymakam Adaylığı sınav giriş ücreti 2-10 Ağustos tarihleri arasında ödenecek olup adyalardan başvuru ücreti olarak 310 TL alınacak.

KAYMAKAM ADAYLIĞI SINAVI BAŞVURU EKRANI

 

Yazarlar