Bilgi Rehberi SON DAKİKA Asgari ücret toplantısı ne zaman? 2023 Asgari ücret ara zam ne zaman belli olacak?

SON DAKİKA Asgari ücret toplantısı ne zaman? 2023 Asgari ücret ara zam ne zaman belli olacak?

15.06.2023 - 17:22 | Son Güncellenme:

Temmuz ayına girmemize kısa bir süre kala, asgari ücret ile ilgili araştırmalar gündemden düşmüyor. İlk toplantısı geçtiğimiz gün yapılan asgari ücretin ikinci toplantı tarihi de belli oldu. Vatandaşlar yeni asgari ücreti öğrenmek için sabırsızlanıyor. Peki asgari ücret toplantısı ne zaman? 2023 Asgari ücret ara zam ne zaman belli olacak?

SON DAKİKA Asgari ücret toplantısı ne zaman 2023 Asgari ücret ara zam ne zaman belli olacak
ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTISI NE ZAMAN?

Asgari ücret 2023 Temmuz ara zammı için ilk görüşme 13 Haziran 2023 Salı günü düzenlendi. Ardından asgari ücret için 2. toplantı kararı alındı ve tarih duyuruldu. Haziran ayının ortasında, Temmuz ayına sayılı günler kala Asgari ücret 2023 Temmuz ara zam ne zaman belli olacak merak ediliyor. İşte konuya ilişkin son güncel durum.

ASGARİ ÜCRET 2. TOPLANTI NE ZAMAN?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la 19 Haziran Pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek.



Asgari ücret belirleme süreci çerçevesinde yapılacak dört toplantı ile işçi tarafı asgari ücret talebini iletecek. İşveren tarafı da ellerindeki verileri paylaşarak kendi taleplerini dile getirecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da asgari ücret için sene başından beri yaptığı çalışmaları komisyona aktaracak.