Bilgi Rehberi MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında? MasterChef 2020 Sefa Okyay Kılıç nereli?

MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında? MasterChef 2020 Sefa Okyay Kılıç nereli?

01.12.2022 - 01:11 | Son Güncellenme:

Sefa Okyay Kılıç, MasterChef 2020 yarışmasında yer aldı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları eğitimi aldı ve birçok yerde çalışma şansı elde etti. İngiltere'de de çalışmalar yürüttü. dünya mutfağı üzerine de eğitimler alan MasterChef Sefa Okyay Kılıç kimdir?

MasterChef Sefa kimdir, kaç yaşında MasterChef 2020 Sefa Okyay Kılıç nereli

MasterChef 2020 yarışmacısı Sefa, ana kadroya ise yedeklerden dahil oldu. Sefa Okyay Kılıç İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerini konuşabiliyor. Başarısı ile adından söz ettiren MasterChef Sefa aslen nereli?

Haberin Devamı

MASTERCHEF SEFA KİMDİR?

Sefa Okyay Kılıç üç kardeştir ve 13 Haziran 1996 Ankara'da dünyaya geldi. Sefa Okyay, 2019 yılında Gazi Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünden mezun oldu. Sonrasında Ankara'da Metropolitan Hotels ve Ato Congressium'da, Antalya Rixos Premium Tekirova'da; İngiltere Fora Restaurants'da çalışma fırsatı buldu ve İtalya Lecce'de 1 ay staj yaptı.

Moleküler Gastronomi, Kore Mutfak Eğitimleri ve İtalyan Mutfağı üzerine eğitimler aldı. Türkiye'de yapılan çeşitli gastronomi festivalinde ekip koordinatörü olarak görev alan Sefa Okyay Kılıç, İngilizce, Fransızca ve İtalyanca dillerini konuşabiliyor. Kılıç, MasterChef 2020'nin ana kadrosuna yedek isimlerden katıldı ve 13 Aralık 2020 Pazar günü gerçekleştirilen eleme oyununda 6. olarak elenen isim.