Bilgi Rehberi Perseid meteor yağmuru 2022 ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenecek mi?

Perseid meteor yağmuru 2022 ne zaman? Meteor yağmuru Türkiye'den izlenecek mi?

10.08.2022 - 18:08 | Son Güncellenme:

Meteor yağmuru ne zaman gerçekleşecek? Her yıl muhteşem bir görsel şölenle meydana gelen Perseid meteor yağmuru, 2022 yılında hangi tarihte yaşanacak ve Türkiye'den görülebilecek mi? Söz konusu meteor yağmuru Swift-Tuttle kuyruklu yıldızı nedeniyle ortaya çıkıyor. İşte, meteor yağmuru tarihi...

Perseid meteor yağmuru 2022 ne zaman Meteor yağmuru Türkiyeden izlenecek mi

Meteor yağmuru 2022 yılında ağustos ayında meydana gelecek. Her yıl aynı dönemde gerçekleşen Perseid meteor yağmuru, Kahraman Takımyıldızı (Perseus) bölgesinde gözlemlenmesinden ötürü bu adı almıştır. Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından geriye kalan kalıntıdan oluşuyor. 2022 Meteor yağmuru ne zaman olacak?

Haberin Devamı

METEOR YAĞMURU NEDİR?

Meteor yağmuru, bir takım gök taşının atmosfere girerek yandığı bir gök olayıdır. Normal zamanda da Dünya'ya çeşitli büyüklükte taşlar isabet edyor ancak meteor yağmurları spesifiktir, her yıl aynı tarihlerde, yörüngemizin bu taş parçalarının yörüngesiyle kesişmesi sonucu gerçekleşir.

Meteorlar, saçılma noktası (radyant) adı verilen bir noktadan saçılıyormuş gibi gözükür. Bu çıkış noktası, çoğunlukla meteor yağmuruna adını verir.

PERSEİD METEOR YAĞMURU NE ZAMAN?

Swift-Tuttle kuyruklu yıldızından arda kalan kalıntılardan oluşan meteor yağmurları her sene aynı dönemlerde meydana geliyor. Perseid meteor yağmurları bu sene 11-12 Ağustos gecelerinde tarihlerinde gözlenecek. Saatte 50 ila 70 meteor kayması görülebilecek. 12 Ağustos'ta saat 23:00 ile 01:00 arası daha fazla gök taşı görmek mümkün olacak.

Haberin Devamı

METEOR YAĞMURU TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

Hava koşullarının uygun olduğu, şehre uzak noktalardan ve ışıksız bölgelerde, meteor yağmuru Türkiye'den de izlenebilecek.

Yazarlar