Bilgi Rehberi Sadık İncesu kimdir, neden öldü? Sadık İncesu'nun hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

Sadık İncesu kimdir, neden öldü? Sadık İncesu'nun hastalığı neydi, kaç yaşındaydı?

15.10.2022 - 17:52 | Son Güncellenme:

Oyuncu ve fotoğrafçı Sadık İncesu yaşamını yitirdi. Onur Akay, İncesu'nun ikin günce hayatını kaybettiğini açıkladı. Sadık İncesu'nun yaşamı ile ilgili bilgiler merak ediliyor. Peki Sadık İncesu kimdir, neden öldü?

Sadık İncesu kimdir, neden öldü Sadık İncesunun hastalığı neydi, kaç yaşındaydı

Sadık İncesu, 64 yaşında hayatını kaybetti. Oyuncu ve fotoğrafçı İncesu'nun ölüm haberi sonrasında biyografisi ile ilgili detaylar gündemde merak konusu. Peki Sadık İncesu kimdir, kaç yaşındaydı?

Haberin Devamı

SADIK İNCESU HAYATINI KAYBETTİ!

Onur Akay, "İncesu maalesef amansız hastalığa yenik düştü. Yapımcılık ve görüntü yönetmenliği de yapan Sadık İncesu, aynı zamanda çok değerli bir fotoğraf sanatçımızdı ve Nuri Bilge Ceylan'ın da asistanıydı. Hastalığının ilerleyen dönemlerine denk gelen haziran ayında gerçekleşen son sergisine katılmıştı. Bu sergi eylül ayında İzmir'de tekrarlanacaktı ancak katılacak gücü kalmamıştı. Kara kara kapkara bir gün. Maden şehitlerimiz, Billur Kalkavan’ın ölüm haberi ve Sadık İncesu bugün Nurtepe Cemevi'nde yapılan törenden sonra Etiler Ulus Mezarlığı'nda defnedildi. Hepsinin mekânı cennet olsun inşallah" dedi.

SADIK İNCESU KİMDİR?

Sadık İncesu, 1958 yılında doğdu. Oyuncu ve fotoğrafçı İncesu, Malatya'nın Arguvan ilçesinde dünyaya gözlerini açtı. İncesu, Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği 'Mayıs Sıkıntısı' filmiyle adını duyurdu. Mehmet Güleryüz’ün yönettiği 'Havar' filminin görüntü yönetmenliğini yapan Sadık İncesu, 'Yurt' adlı kısa filmin de yapımcılığını üstlendi. Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan İncesu, çok sayıda sergide yer aldı.