Trafik Cezaları 2024 Aracı Muayene Yaptırmama Cezası Ne Kadar Oldu? Muayenesiz Araç Kullanma Cezası

2024 Aracı Muayene Yaptırmama Cezası Ne Kadar Oldu? Muayenesiz Araç Kullanma Cezası

09.01.2024 - 13:35 | Son Güncellenme:

Yapılan son değişiklik ile beraber araç muayene yaptırmayan kişiler için ceza miktarı artırılmış durumda. Farklı sebeplerden dolayı araç muayenesini yaptırmayan kişiler bazı cezalar ile karşı karşıya kalabilir. Pek çok kişi bu cezaların ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki, 2024 aracı muayenene yaptırmama cezası ne kadar oldu? Muayenesiz araç kullanma cezası hakkında bilinmesi gerekenler.

2024 Aracı Muayene Yaptırmama Cezası Ne Kadar Oldu Muayenesiz Araç Kullanma Cezası

Aracını muayene yaptırmayan kişiler yeni gerçekleştirilen değişiklik ile beraber daha yüksek cezalar ile karşı karşıya kalabilmektedir. Bu sebepten dolayı zamanında araç muayenesinin yapılması büyük öneme sahiptir. Aracı trafikten men edilme gibi bir durum da yine yaşanabilir.

Haberin Devamı

2024 Aracı Muayene Yaptırmama Cezası Ne Kadar Oldu?

2024 yılı itibarıyla aracını muayeneden geçemeyen araç sahipleri için ceza 951 TL'ye çıkmış durumda. Yani muayene yapılmamış bir araçla trafiğe çıkıldığı zaman 951 TL değerinde ceza ödemek mecburiyetinde kalınmaktadır. Tabii ceza sadece bununla sınırlı değil. Aynı zamanda araç trafikten men edilir ve 7 iş günü içerisinde muayenenin yapılması istenir. Muayenesi yapılmamış bir araçla trafiğe çıkılması nedeniyle trafikten men edilen araca verilen izin süresinin sonunda, aracın muayenesi yapılmadan trafiğe çıkarılması sonucunda araç sahiplerine 1.979 TL ceza verilir.