Bilgi Rehberi YKS 2022 ÜNİVERSİTE TABAN puanları ve kontenjanları açıklandı mı? 4 yıllık üniversite taban puanları (MF-SÖZ-EA)

YKS 2022 ÜNİVERSİTE TABAN puanları ve kontenjanları açıklandı mı? 4 yıllık üniversite taban puanları (MF-SÖZ-EA)

19.07.2022 - 12:20 | Son Güncellenme:

YKS sonuçlarının açıklanması ile birlikte adaylar Üniversite taban puanları araştırmasını sıklaştırdı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada YKS tercihlerinin 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında alınacağı duyuruldu. Peki Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerinin taban puanları açıklandı mı?

YKS 2022 ÜNİVERSİTE TABAN puanları ve kontenjanları açıklandı mı 4 yıllık üniversite taban puanları (MF-SÖZ-EA)

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından aldıkları puanlara göre tercih işlemi yapacak olan adaylar Üniversite taban puanları ve başarı sıralaması açıklandı mı sorusuna yanır arıyor. YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada tercih işlemlerinin 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında alınacağı duyuruldu. Peki Üniversitelerin 2 ve 4 yıllık bölümlerinin taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu?

Haberin Devamı

ÜNİVERSİTE TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI AÇIKLANDI MI?

Üniversite taban puanları ve kontenjanları henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından YKS kontenjan kılavuzu adı altında bir ön bilgilendirme kılavuzu adayların erişimine sunuldu. Kısa süre içerisinde YKS tercih kılavuzunun erişime açılması bekleniyor.

2021 YKS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YKS TERCİHLERİ HANGİ TARİHLER ARASINDA YAPILACAK?

ÖSYM başkanı Halis Aygün tarafından yapılan açıklamada YKS tercihlerinin 27 Temmuz 5 Ağustos tarihleri arasında ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılacağı duyuruldu. Adayların kaç tercih hakkı olacağı ve tüm detaylar YKS tercih kılavuzunun yayımlanmasının ardından belli olacak

2022 YKS KONTENJAN KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ