Cadde Bir çocuğu en son ne zaman sevindirdin?

Bir çocuğu en son ne zaman sevindirdin?

15.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi ile eşinin başlattığı ‘Bir Dileğim Var’ projesine destek için ünlü oyuncular video çekimine katıldı. Videonun amacı, lösemili çocukların dileklerini gerçekleştiren grubu daha fazla insana duyurmak

Bir çocuğu en  son ne zaman sevindirdin

Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Bergüzar Korel, Tuba Büyüküstün, Engin Akyürek ve Haluk Bilginer gibi oyuncuların bulunduğu birçok ünlü isim onkoloji servisinde yatan çocukların dileklerini gerçekleştiren ‘Bir Dileğim Var’ grubunun kamu spotu için kamera karşısına geçti. 2.5 yaşındaki kızını lösemiden kaybeden tiyatro ve dizi oyuncusu Alper Türedi ve eşi Pınar Hanım, 27 Mayıs 2014’te Facebook’ta ‘Bir Dileğim Var’ isimli bir grup kurdu.

Haberin Devamı

Kızlarını kaybettikten sonra bu kararı alan Alper Türedi, onkoloji servisinde yatan çocukların dileklerini gerçekleştirmek için ilk adımı atıyor. Türedi, Onkoloji servislerini dolaşarak tedavi olan çocuklara dileklerini soruyor ve daha sonra bunları grubunda yayınlıyor. Dilekleri sahiplenmek isteyen isimler belirlenerek kargolar hazırlanıyor ve Alper Türedi ile eşi Pınar Hanım, paketleri çocuklara ulaştırıyor.

468 dilek gerçekleşti

Paketleri bizzat teslim ettiğini ifade eden Alper Türedi, “Her çocuğun dileğini bizzat kendimiz teslim ediyoruz.Kimi bir tablet istiyor, kimi en sevdiği ünlüyle tanışmak, kimiyse sadece iyileşmek... Bizim bu yaptığımızda kesinlikle nakit para durumu söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

Projeyi daha fazla insana duyurmak isteyen Türedi sanat camiasının en ünlü isimlerini bir videoda buluşturdu. Ünlü isimler yaşama tutunmaya çalışan bir çocuğu en son ne zaman sevindirdiğimizi sorguluyor. Onkoloji servislerindeki çocukların dileklerini gerçekleştirmek için açılan ‘Bir Dileğim Var’ grubu 340 bin üyesiyle bugüne kadar 18 ayda, 468 meleğin dileğini gerçekleştirdi.