Cadde Adele'in yeni evinde deprem tehlikesi

Adele'in yeni evinde deprem tehlikesi

15.03.2022 - 19:25 | Son Güncellenme:

Şarkıcı Adele'in ünlü aktör Sylvester Stallone'den yaklaşık 60 milyon dolara satın aldığı ihtişamlı evin deprem tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Aktif fayın üzerinde bulunduğu belirtilen evin yüksek risk altında olduğu uyarısı yapıldı.

Adelein yeni evinde deprem tehlikesi

Adele’in, 110 milyon dolara satışa çıkarılan, ancak 58 milyon dolara satın aldığı devasa yeni evinin depremde büyük risk altında olduğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

33 yaşındaki İngiliz şarkıcıya, 75 yaşındaki ünlü aktör Sylvester Stallone’den satın aldığı ABD’nin Beverly Hills şehrindeki evin, aktif fay hattının üstünde olduğu uyarısı yapıldı.

The Sun gazetesinin haberine göre; Sekiz yatak odalı, 12 banyolu ev, depremde büyük risk taşıyor. California Jeolojik Araştırma Birimi’nin, 2014 yılında yaptığı çalışmada, bir yamaçta bulunan evin, 7 büyüklüğünde bir deprem üretme kabiliyetine sahip olan söz konusu aktif fayın üstünde olduğu sonucuna varıldı.

Adelein yeni evinde deprem tehlikesi

TEK TEHLİKE DEPREM DEĞİL!
'Sismik tehlikeler' araştırma bölümü, afet meydana gelirse binaların heyelanla karşı karşıya kalabileceğini ve şehrin doğal manzarasına sahip bölge için endişelerin ortaya çıktığını kaydetti.

Haberin Devamı

Olası patlamaları önlemek için eve gaz için özel bir sismik kapatma vanasının takıldığı söylendi. Ayrıca Adele, diğer mülk sahibi zenginler gibi, alanın 'çok yüksek yangın tehlike bölgesi' olduğu konusunda da uyarıldı.

NEREDEYSE YARI FİYATINA SATIN ALMIŞTI
Adele, ocak ayında evi, Sylvester Stallone'den, liste fiyatından yüzde 48 indirimli, neredeyse yarı fiyatına, 58 milyon dolara satın almıştı. İki yatak odalı misafir konutu da olan mülkte sinema salonu, kütüphane, spor salonu, sauna, buhar odasu, havuz, bar, sanat stüdyosu gibi olanaklar var.

Bölgede evi olan diğer ünlü isimler arasında; Denzel Washington, Magic Johnson ve Justin Bieber yer alıyor.

Adelein yeni evinde deprem tehlikesi