Cadde ‘Afife’de 75 kişilik salon sınırı kalktı

‘Afife’de 75 kişilik salon sınırı kalktı

31.07.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

17.’si gerçekleştirilecek olan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 2012 - 2013 tiyatro sezonuna yeni yönetmelik ve jüri yapısıyla başlıyor.

‘Afife’de 75 kişilik salon sınırı kalktı

Geçtiğimiz yıllarda 75 kişinin altındaki salonlarda oyun oynayan tiyatroların dikkate alınmadığı Afife Tiyatro Ödülleri’nde, yeni düzenlemelerle birlikte 75 kişilik salon kısıtlaması kaldırılacak.

Alternatif tiyatro da var
Bu uygulamayla, ödüllerin bugüne dek büyük tartışmalara neden olan uygulaması sona erecek, küçük salonlu alternatif tiyatro mekanları da ödül sürecine dahil edilecek. Afife Ödülleri’nde jüri yapılanması da değiştirildi. Geçtiğimiz yıllarda 11 kişiden oluşan Seçici Kurul ve 20 kişiden oluşan Oylama Kurulu, fonksiyonları birleştirilerek tek bir jüri haline getirildi. Yenilenen tek jüri yapısı, hem oyun izleme hem de değerlendirme görevlerini yürütecek. Ayrıca jüri üye sayısı 33’e çıkarılacak. 33 kişilik tek jüri yapısını desteklemek amacıyla online bir değerlendirme ve takip sistemi de oluşturulacak. Oluşturulacak sisteme sezon başında programlarını açıklayan oyunların yanı sıra sezon içinde sahnesini açacak olan oyunlar da eş zamanlı olarak dahil edilecek. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri 29 Nisan 2013’te Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak.