Cadde AFRiKA'NIN SESi iŞ SANAT'TA

AFRiKA'NIN SESi iŞ SANAT'TA

09.11.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Grammy ödüllü Soweto Gospel Choir, renkli kostümleri ve neşeli müzikleriyle yılın son ayına renk katacak

AFRiKANIN SESi iŞ SANATTA

İş Sanat yılın son ayını Afrika’nın geleneksel sesleriyle karşılıyor. Afrika gospel müziğini onurlandırmak üzere kurulan ve performanslarıyla üç Grammy ödülüne layık görülen topluluk Soweto Gospel Choir, 3 Aralık Cuma akşamı saat 20.00’de İş Sanat sahnesinde olacak.
İnancın neşesini müzik aracılığıyla tüm dünyada din- leyicilerle paylaşan topluluk, 26 kişiden oluşuyor. Grubun 2002 yılında çıkan ilk albümü 'Voices of Heaven' yayınlandıktan üç hafta sonra billboard listelerinin bir numarasına yerleşmişti. 2003’te Avustralya’nın en prestijli sahne sanatları ödülü olan Helpmann Ödülü'nün yanı sıra en iyi koro ve en iyi uluslararası koro kategorilerinde Amerikan Gospel Music ödülünü aldı. Gospel’in yanı sıra reggae, negro spirituals ve Amerikan popüler müziklerini de Afrika kökleriyle harmanlayan Soweto Gospel Choir, Blessed ve African Spirit albümleriyle üst üste 'En İyi Geleneksel Dünya Müziği' dalında Grammy ödülüne layık görüldü.
2008 yılında 'Live at the Nelson Mandela Theatre' adlı albümleriyle 'En İyi Çağdaş Dünya Müziği' dalında Grammy kazanan ve kısa tarihlerinde üç Grammy sahibi olan topluluk bugüne kadar Carnegie Hall, Sydney Opera House, The Nelson Mandela Theatre ve Royal Festival Hall gibi prestijli salonlarda Celine Dion, Brian May ve U2 gibi ünlü isimlerle birlikte sahne aldı. Renkli kostümleri ve müzikleriyle dikkat çeken Soweto Gospel Choir'in konser bilet fiyatları 35-70 TL arası değişiyor.