Cadde 'Ağlamamak için kendimi zor tuttum!'

'Ağlamamak için kendimi zor tuttum!'

21.10.2023 - 08:00 | Son Güncellenme:

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesinin hayatına odaklanan 'Zübeyde, Analar ve Oğullar' filminde rol alan Sitare Akbaş ve Devrim Nas, önceki gün Kadıköy'de buluştu. Akbaş'ın sahibi olduğu kafede bir araya gelen iki oyuncu, basın mensuplarının sorularına cevap verdi.

Ağlamamak için kendimi zor tuttum

Zübeyde Hanım filminde Mustafa Kemal Atatürk'ün kız kardeşi Makbule karakterine hayat veren Sitare Akbaş, "Benim ilk ismim Makbule. Hoş bir tesadüf oldu. Böylesine anlamlı bir projede, anlamlı bir rol ile izleyici karşısına çıkıyor olmak benim için ayrı mutluluk" dedi.

Haberin Devamı

"ROLÜME AYLAR ÖNCESİNDEN HAZIRLANDIM"

Bu film Atatürk'le beraber Atatürk'ün kadınlara verdiği değeri de anlatıyor. Rolüme aylar öncesinden hazırlandım. Herkes Atatürk'ün hayatına hakim ama Zübeyde Hanım, Makbule ve Ali Rıza Efendi'nin nasıl bir karaktere sahip olduğu ve ne zorluklar yaşadıkalrı daha iyi anlaşılacak.

Ağlamamak için kendimi zor tuttum

"BİR AN ATATÜRK KARŞIMDA GİBİ HİSSETTİM"

Filmde Atatürk'ü oynayan Alican Yücesoy'u makyaj sontası görünce çok duygulandığını vurgulayan Akbaş, "Alican benim çok eski arkadaşım. Sette kendisini makyajı yapılmış halde görünce bir an Atatürk karşımda gibi hissettim ve ağlamamak için kendimi zor tuttum. Gerçekten çok güzel bir iş çıktı. Herkese filmi izlemelerini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

Ağlamamak için kendimi zor tuttum

"BABA OĞUL AYNI PROJEDE YER ALDIK"

Zübeyde Hanım filminde Ali Rıza Efendi karakterine hayat veren Devrim Nas, "Bu zamana kadar birçok projede yer aldım ama benim için en anlamlısı bu oldu. O dönemde verilen mücadeleyi bambaşka ayrıntılarıyla anlatıldığı harika bir iş oldu. Benim için bu projeyi anlamlı kılan bir diğer yanı ise filmde Atatürk'ün küçüklüğünü canlandıran kişinin gerçek hayatta oğlum olması. Baba oğul aynı projede yer aldık. Yaşadığım mutluluğu ve gururu anlatmaya kelimeler yetmez" şeklinde konuştu.

Ağlamamak için kendimi zor tuttum