Cadde ‘Aile içi şiddet mağduruyum’

‘Aile içi şiddet mağduruyum’

14.03.2009 - 00:07 | Son Güncellenme:

‘Güldünya’ projesine katılan Ajda Pekkan, kendisinin de aile içi şiddet mağduru olduğunu ilk kez itiraf etti. Pekkan, ‘Kadınların şiddet görmesi içimi acıtıyor’ dedi

‘Aile içi şiddet mağduruyum’

Müjde Ar, Çiğdem Anad, Pınar Kür ve Aysun Kayacı’nın sunduğu NTV’nin “Haydi Gel Bizimle Ol” isimli programına katılan Pekkan, “Kadınların şiddet görmesi içimi acıtıyor. Benim ailemde de oldu şiddet... Ben zaten bu yüzden karar verdim, hayatımı tek başıma kazanacağım ve erkeklere minnet etmeyeceğim diye... Belki o yüzden Ajda Pekkan olmama çok yardımcı oldu baba şiddeti maalesef... Ama ben bugüne kadar bunu dile getirmedim. Çünkü buna gerek yoktu. Hiçbir zaman aramızda da konuşmadık. Ama öyleydi ne yazık ki... “ dedi.
Çiğdem Anad’ın “Şiddetin nedeni alkol müydü?” sorusuna Pekkan, “Hayır alkolle alakası yok. Benim babam askerdi. Çok disiplinli bir deniz albayı ve annem de çok güzel bir bayandı. Her ikisini de rahmetle anıyorum. Nedenini bilmiyordum ama galiba mizacen anlaşamıyorlardı.

‘Evde kıyamet kopuyordu’
Görücü usulü evlenmişlerdi. Bunları sonradan öğrendim. Çocuktuk, kaç kere ayrıldılar, evlendiler. Evde kıyamet kopuyordu. Kaldı ki, çevremde de bunlara şahit oldum” diye konuştu. Daha önce babasından şiddet gördüğünü açıklayan Aysun Kayacı da, Pekkan’ın açıklamaları karşısında “Sizi kendime benzetiyorum” yorumunu yaptı.
Ahmet Kaya’nın eşi Gülten Kaya, geçen pazartesi günü Güldünya konserinde Aynur Doğan’la Şivan Perver’in “Keçe Kurdan” türküsünde düet yapan Ajda Pekkan hakkında “Trendlere uyarak tarih yazılmaz. Neden 10 yıl önce Kürtçe söylemedi de şimdi söylüyor?” şeklinde eleştiride bulunmuştu. Çiğdem Anad, Pekkan’a neden daha önce Kürtçe türkü söylemediğini sordu. Pekkan ise bu soruya şu yanıtı verdi:
“Hiç bir siyasi mesajım yok. Çünkü sadece şarkı söylemek için var olduğumu biliyordum. Ve hep de onun için var olacağım. İnsanlar beni fazla batılı sanıyordu. Bütün dünya şarkılarını söylediğime göre bunu da söylemeliydim. Ama bu bir siyasi tavır değil. Kadın sorunlarına dikkat çekmek istedim.”