Cadde Alec Baldwin ve Woody Allen'ın röportajı tepki çekti

Alec Baldwin ve Woody Allen'ın röportajı tepki çekti

29.06.2022 - 11:37 | Son Güncellenme:

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, 'Rust' filmindeki görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olduğu için hala zor durumdayken; evlatlık kızı Dylan Farrow tarafından istismarla suçlanan yönetmen Woody Allen ile röportaj yaptığı için eleştiri oklarının hedefi oldu. Sosyal medya kullanıcıları, Baldwin'e sert bir şekilde tepki gösterdi. İşte detaylar...

Alec Baldwin ve Woody Allenın röportajı tepki çekti

64 yaşındaki ünlü aktör Alec Baldwin, 2021 yılının Ekim ayında yapımcısı ve oyuncusu olduğu 'Rust' filminin setinde ateşlediği bir silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu. Talihsiz olayın ardından soruşturma başlatılmış ve yaşananlar günlerce dünya gündeminde kalmıştı.

Haberin Devamı

"TETİĞİ BEN ÇEKMEDİM"

Baldwin, soruşturmanın ardından Şubat ayında açılan davanın sanıklarından biri olmuştu. New Mexico’daki sette meydana gelen olay sonrası Baldwin, aralşık ayında ilk defa verdiği röportajda, ABC televizyonunda, Hutchins'i öldüren kurşunu kendisinin sıktığını kabul etmediğini belirtmiş, "Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem" demişti.

Alec Baldwin ve Woody Allenın röportajı tepki çekti

Şubat ayında konuşan New Mexico bölge savcısı da "Tetiği Alec Baldwin çekmemiş olabilir" açıklaması yapmıştı. Savcı Mary Carmack-Altwies, Baldwin'in geçen aralık ayında ABC'ye verdiği röportajı izlediğini ve ünlü aktörün bu esnada tetiği çekmediğini iddia ettiği kısmın dikkatini çektiğini söylemiş, "Silahın horozunu tetiği çekmeden ve silahı emniyete almadan geriye doğru çekmek mümkün. Böylece horozu yarıya kadar çekip emniyet kapalı değilken bırakırsanız ateşleme iğnesi kurşunun harekete geçmesini sağlayan primer kısmına çarpmış olabilir" demişti.

Haberin Devamı

HUTCHINS'İN EŞİ DAVA AÇTI

Tüm bu gelişmelere rağmen Rust filminin senaryo danışmanı kasım ayında Baldwin'e tetiği kasti olarak çektiği iddiasıyla dava açmıştı. Baldwin'e son darbe Halyna Hutchins’in eşinden gelmişti.

Ölen görüntü yönetmeninin eşi, ünlü oyuncuya dava açarak, aktörün ve set güvenliğinden sorumlu olan kişilerin görevlerini yapmadığı ve kazanın bu nedenle yaşandığını iddia etmişti.

Alec Baldwin ve Woody Allenın röportajı tepki çekti

EVLATLIK ALDIĞI KIZIYLA EVLENDİ

Allen'ın evlatlık kızı Dylan Farrow ise, 1992'de yönetmeni kendisine 7 yaşındayken evlerinin tavan arasında cinsel saldırıda bulunmakla suçlamıştı. Ünlü yönetmen, 2021'de HBO belgeseli 'Allen v. Farrow' nedeniyle yeniden ortaya çıkan bu iddiaları, 'kesinlikle yanlış' olarak nitelendirmişti.

Bu iddiaların yanı sıra, Allen'ın eski partneri Mia Farrow ile evlat edindikleri kızları Soon-Yi Previn ile evlenmesi de tepki çeken bir durum olmuştu.

"EN AZ BİR FİLM DAHA YAPACAĞIM"

Haklarında ciddi suçlamalar bulunan Baldwin ve Allen, geçtiğimiz gün Instagram üzerinden gerçekleştirdikleri röportajları sırasında ünlü yönetmenin 'Zero Gravity' adlı kitabı hakkında sohbet ettiler.

Haberin Devamı

'New York'ta Yağmurlu Bir Gün', 'Paris'te Gece Yarısı' ve 'Roma'ya Sevgilerle' gibi yapımların yönetmeni Allen, yakında film yapmaktan vazgeçebileceğini de ima etti:

Muhtemelen en az bir film daha yapacağım... Ama heyecanın çoğu gitti.

Alec Baldwin ve Woody Allenın röportajı tepki çekti

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medya kullanıcıları ise, Baldwin'in bu röportajından hoşlanmadı. Gazeteci Emily Miller, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, "8 ay önce çalışanını vurarak öldüren Alec Baldwin, kızıyla evli olan Woody Allen ile şimdi instagram'da canlı yayında" diye yazdı.

Diğer Twitter kullanıcıları da, "Alec Baldwin, Woody Allen ile bir röportaj yaptığını duyurdu. Sanırım konular masum insanların öldürülmesini ve çocuk istismarını içerecek" ve "Sanki zaten pamuk ipliğine bağlı değilmiş gibi, bu röportaj Baldwin'in kariyerini tamamen yok etmesinin aptalca bir yolu" gibi yorumlar yazdı.

Alec Baldwin ve Woody Allenın röportajı tepki çekti

"SİZİN SORUNUNUZ"

Alec Baldwin ise, 'insanların yargılamalarına ilgi göstermediğini' söylemiş ve yönetmenle röportajını duyurduğu bir Instagram gönderisinde şunları yazmıştı:

Ben kendi inançlarıma sahip olan ve başkalarının spekülasyonlarını umursamayan biriyim. Eğer söz konusu HBO belgeseli üzerinden bir duruşma yapılması gerektiğine inanıyorsanız, bu sizin sorununuz.