Cadde Alec Baldwin'in ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni gelişme!

Alec Baldwin'in ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni gelişme!

06.10.2022 - 08:51 | Son Güncellenme:

ABD'li oyuncu Alec Baldwin, Ekim 2021'de 'Rust' filminin çekimleri sırasında, elindeki kurusıkı tabancadan çıkan mermilerle görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu. Hutchins'in ailesi Baldwin'e dava açmış; savcılıktan yapılan açıklamada silahın ateşlenmesiyle ilgili aktör de dahil olmak üzere dört kişi hakkında suç duyurusunda bulunulabileceği söylenmişti. Tüm bunların ardından ölümle sonuçlanan kazanın davasında yeni bir gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Alec Baldwinin ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni gelişme

64 yaşındaki dünyaca ünlü aktör Alec Baldwin, 2021 yılının Ekim ayında yapımcısı ve oyuncusu olduğu 'Rust' filminin setinde ateşlediği bir silahla görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne sebep olmuştu. Talihsiz olayın ardından soruşturma başlatılmış ve yaşananlar günlerce dünya gündeminde kalmıştı.

Haberin Devamı

"TETİĞİ BEN ÇEKMEDİM"

Baldwin, soruşturmanın ardından Şubat ayında açılan davanın sanıklarından biri olmuştu. New Mexico’daki sette meydana gelen olay sonrası Baldwin, Aralık ayında ilk defa verdiği röportajda, ABC televizyonunda, Hutchins'i öldüren kurşunu kendisinin sıktığını kabul etmediğini belirtmiş, "Tetiği ben çekmedim. Asla kimseye silah doğrultup tetiği çekmem" demişti.

Alec Baldwinin ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni gelişme

HUTCHINS'İN EŞİ DAVA AÇTI

Buna rağmen 'Rust' filminin senaryo danışmanı kasım ayında Baldwin'e tetiği kasti olarak çektiği iddiasıyla dava açmıştı. Baldwin'e son darbe Halyna Hutchins’in eşinden gelmişti. Ölen görüntü yönetmeninin eşi de ünlü oyuncuya dava açarak, aktörün ve set güvenliğinden sorumlu olan kişilerin görevlerini yapmadığı ve kazanın bu nedenle yaşandığını iddia etmişti.

Haberin Devamı

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULABİLİR

Geçtiğimiz haftalarda ise yaşanan olayla ilgili konuşan Birinci Adli Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies, Hutchins'in ölümüne neden olan silahın ateşlenmesiyle bağlantılı olarak Alec Baldwin de dahil olmak üzere dört kişi hakkında suç duyurusunda bulunabileceğini açıklamıştı.

"KORKUNÇ BİR KAZA OLDUĞUNA İNANIYORUZ"

Tüm bunların ardından 'Rust' filminin setinde hayatını kaybeden görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ailesi, Alec Baldwin ve diğerlerine karşı açılan dava konusunda uzlaştı. Hutchins'in dul eşi Matthew, açıklamasında; yaptıkları anlaşmaya göre filmde baş yapımcı olacağını ve kârın bir kısmını alacağını belirtti:

Alec Baldwin ve Rust Movie Productions, LLC dahil 'Rust' yapımcılarına karşı açtığımız haksız ölüm davamız için mahkeme onayına tabi bir anlaşmaya vardık. Bu anlaşmanın bir parçası olarak davamız düşecek. Hepimiz Halyna'nın ölümünün korkunç bir kaza olduğuna inanıyoruz. Yapımcılar ve eğlence camiasının Halyna'nın son çalışmasına saygılarını sunmak için bir araya gelmelerine minnettarım.

Filmin prodüksiyonunun Ocak 2023'te 'orijinal ana kadrosu' ile devam edeceğini de bildirildi.

Alec Baldwinin ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni gelişme

"HERKESE MİNNETTARIZ"

Baldwin'in avukatı Luke Nikas ise Page Six'e yaptığı açıklamada; "Bu zorlu süreç boyunca herkes, Halyna'nın oğlu için en iyisini yapma arzusunu sürdürdü. Bu trajik ve acılı durumun çözümünde emeği geçen herkese minnettarız" ifadelerini kullandı. Baldwin de uzlaşma haberini aynı cümlelerle Instagram sayfasından duyurdu.

Halyna Hutchins'in ölümüne neden olan kurşunla yaralanan, ancak filmi yönetmeye devam edecek olan yönetmen Joel Souza; Matthew'u prodüksiyona dahil etmenin kendi 'iyileşme girişimlerinin' bir parçası olduğunu söyleyerek, "Halyna ve benim başladığımız şeyi şimdi birlikte tamamlayacağımız için memnunum. Bu film için her çabamı Halyna'yı onurlandırmak ve gururlandırmak için harcayacağım. Bunu onun adına görmek bir ayrıcalık" dedi.

Haberin Devamı

Alec Baldwinin ölümle sonuçlanan set kazası davasında yeni gelişme

"HİÇBİR ETKİSİ OLMAYACAK"

Ancak Page Six'te yer alan habere göre; New Mexico'daki Santa Fe Bölge Savcılığı Sözcüsü Heather Brewer, varılan bu anlaşmanın olası suçlamalar üzerinde etkisi olmayacağını söyledi:

Matthew Hutchins'in Alec Baldwin de dahil olmak üzere 'Rust' filmi yapımcılarına karşı Halyna Hutchins'in ölümüyle ilgili açtığı davada varılan anlaşmanın, Bölge Savcısı Mary Carmack-Altwies'in devam eden soruşturması veya cezai suçlamada bulunup bulunmama konusundaki nihai kararı üzerinde hiçbir etkisi olmayacak. Gerçekler ve kanıtlar New Mexico yasalarına göre suç duyurusunda bulunulmasını gerektiriyorsa, suçlamalar yapılacaktır. Hiç kimse yasaların üstünde değildir.