Cadde Almanya Cumhurbaşkanı Köhler'den ‘en genç yazar'a övgü

Almanya Cumhurbaşkanı Köhler'den ‘en genç yazar'a övgü

16.10.2008 - 17:11 | Son Güncellenme:

.

Almanya Cumhurbaşkanı Köhlerden ‘en genç yazara övgü

ALMANYA Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Frankfurt Kitap Fuarı'nda Türk standını gezerken, 18 yaşındaki Aydın Doğan Yalçındağ'ın ‘Gençlik ve Uyum' kitabını alarak fotoğraf çektirirken, kitapla ilgili “şahane” değerlendirmesini yaptı.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile yaptığı resmi görüşmeden sonra birlikte Türk standını gezdi. Cumhurbaşkanı Köhler, ziyaret ettiği standta genç yazar Aydın Doğan Yalçındağ'ın ‘Jugend und Integration' (Gençlik ve Uyum) başlıklı Almanca olarak yayınlanan kitabıyla ilgilendi. Cumhurbaşkanı Horst Köhler, kendi sekreteryası aracılığıyla bu kitapla birlikte fotoğraf çektirmek için izin istedi.

Cumhurbaşkanı Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın arasında kemeraların önüne geçen Alman Cumhurbaşkanı Horst Köhler, Almanya'da yaşayan göçmenlerin uyumuna son derece önem verdiklerini ancak, çeşitli alanlarda hala önemli sorunlar yaşandığını söyledi. Almanya’da 15 milyona yakın göçmen kökenli insan yaşadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Köhler, eğitim yoluyla uyumun gerçekleştirilmesinin kolaylaştıracağını hatırlattı. Almanya Cumhurbaşkanı Köhler, Aydın Doğan Yalçındağ'ın kitabında, Türk kökenli gençlere geniş yer ayırmasının gençlerin uyumunun ne denli önemli olduğunun bir işareti olduğunu da dile getirdi.

Haberin Devamı

Bild Gazetesi de “Uyum, ancak bu kadar heyecan verici olabilir” başlıklı yazısında Aydın Doğan Yalçındağ'ın kitabına yer verdi. Bild'in haberinde, “Aydın Doğan Yalçındağ, Kitap Fuarı’nın en genç yazarı. 18 yaşındaki yazar İstanbul'da ikamet ediyor ve Almanca eğitim veren bir liseye gidiyor” denildi. Berlin'de Türk gençleriyle, Türk kökenli politikacılarla, Alman politikacılar ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’le konuşan Aydın Doğan Yalçındağ’ın kitabının uyumla ilgili önemli öneriler içerdiğine de işaret edildi.