Cadde ‘Altın Koza’ Eylül'de

‘Altın Koza’ Eylül'de

16.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Erteleme kararı sinemacılar tarafından tepkiyle karşılanan 17’nci Uluslararası Adana Altın?Koza Film Festivali, 20 - 26 Eylül tarihlerinde yapılacak

‘Altın Koza’ Eylülde

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 7-13 Haziran’da yapılması planlanan fakat İsrail’in Gazze’ye giden yardım gemilerine saldırısı ve İskenderun’daki terör saldırıları nedeniyle ertelenen Altın Koza Film Festivali’nin tarihi belirlendi. Erteleme kararı sinemacılar tarafından tepkiyle karşılanan 17’nci Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali 20 - 26 Eylül tarihlerinde yapılacak. Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Türk Filmleri Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlenecek.
Festivalin Ulusal Uzun Metraj Türk Filmleri Yarışması’nda bu yıl 10 Türk filmi yarışacak. Yarışmada Semih Kaplanoğlu’nun ‘Bal’, Onur Ünlü’nün ‘Beş Şehir’, Atıl İnaç’ın ‘Büyük Oyun’, Nesli Çölgeçen’in ‘Denizden Gelen’, Hakan Algül’ün ‘Eyvah Eyvah’, Selim Demirdelen’in ‘Kavşak’, Levent Semerci’nin ‘Nefes: Vatan Sağolsun’, Melik Saraçoğlu ile Hakkı Kurtuluş’un ‘Orada’ ve Ümit Ünal’ın ‘Ses’ filmleri, jüri karşısına çıkacak.
Öğrenci Filmleri Yarışması’nda kurmaca dalında 10, deneysel dalında yedi, belgesel dalında sekiz, canlandırma dalında ise sekiz film yer alacak. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamında üçüncü kez düzenlenen ve dört kategoriyi içeren Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’na ise bu yıl 368 film başvurdu. Her üç yarışmada da ödüller, 25 Eylül tarihinde yapılacak ödül töreni ile sahiplerini bulacak.