Cadde Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya

25.07.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Dünya çapındaki ünlülerin sosyal medya kazançları dudak uçuklatırken, gözler Türk starlara çevrildi. Ünlü isimlerin, aldıkları yüksek rakamlar dikkat çekerken, ‘barter’ı da tercih ettikleri gözden kaçmadı.

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya

MESUT YILMAZ- Dünya listelerinde zirveyi bırakmayan Cristiano Ronaldo’nun sosyal medyada bir paylaşıma 2.5 milyon dolar (67 milyon TL) alması, gözleri Türk starlara çevirdi. Yıldız isimlerden kimi paylaşımlarına astronomik rakamlar talep ederken, Megastar Tarkan ve Kıvanç Tatlıtuğ’un kazanacağı meblağa bakmaksızın teklifleri geri çevirdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya

Bu iki isim, sadece marka yüzü anlaşmalarında sözleşme gereği yaptıkları reklam çekimlerinden kesitleri sosyal medyada paylaşıyor. Yapılan iş birlikleri, artan denetim ve uygulanan cezalar sonrası +KDV ve +Stopaj olarak faturalandırılmaya başlandı. Bu vesileyle vergi ödeyen ünlülerin kaşe fiyatı ise iki katına çıktı.

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya

Burak Özçivit 100 bin dolar (2.7 milyon lira), Burcu Esmersoy 150 bin lira, Meryem Uzerli 20 bin dolar (539 bin lira), Serenay Sarıkaya 500 bin lira, Hande Erçel 600 bin lira.

ÜNLÜLERİN KAŞELERİ

Çağla Şikel 150 bin lira

Dilan Çiçek Deniz 450 bin lira

Serkan Çayoğlu 400 bin lira

Fahriye Evcen 500 bin lira

Lüks hediyeler

Barter yani ürün karşılığında post paylaşmak da tanınmış simaların en çok tercih ettiği yolların başında geliyor. Birçok global markanın yolladığı lüks hediyeler karşılığında video ya da fotoğrafları paylaşanlar arasında Serenay Sarıkaya, Afra Saraçoğlu, Yağmur Tanrısevsin, Neslihan Atagül, Demet Özdemir, Burcu Biricik ve Fahriye Evcen yer alıyor. Lüks otomobil markaları da birçok isimle barter karşılığı anlaşma yapıyor. Ünlüler, bir yıl boyunca ücretsiz olarak aracı kullanmaları karşılığında, markaların reklamını yapıyor. Ünlüler, ayrıca otomobil firmalarının düzenlediği davetlere katılarak, gazete ve televizyonlarda da boy gösteriyor.

Haberin Devamı

Bir post yeter!

Dünyaca ünlü şahsiyetler, sadece yaptıkları işten değil, aynı zamanda sporsorluklar ve milyonlarca takipçisi olan sosyal medya hesaplarından da ciddi miktarlarda kazanç elde edebiliyor. İşte 2023’ün ilk çeyreğinde paylaşım başına en çok para kazanan ünlüler listesinin ilk 5’i:

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya
Cristiano Ronaldo: Ünlü futbolcunun Instagram’da 597 milyon takipçisi bulunuyor. Bu da onu, paylaşım başına en çok ücreti alanlar sıralamasında ilk sıraya yükseltiyor. Ronaldo, içinde bir ürün tanıtımı olan tek bir paylaşımına karşılık ortalama 2.5 milyon dolar (67 milyon TL) kazanıyor.

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya
Kylie Jenner: Kendisine ait bir güzellik markası da bulunan Kylie Jenner’ın Instagram’da 397 milyon takipçisi var. Jenner, paylaşım başına ortalama 1 milyon 835 bin dolar (49.5 milyon TL) kazanıyor.

Haberin Devamı

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya
Lionel Messi: Dünyaca ünlü futbolcu Lionel Messi, sadece spor ve sağlıklı yaşam değil, yiyecek reklamı da yapıyor. 480 milyon takipçisine Instagram’da tek bir paylaşım yapması için ona ortalama 1 milyon 777 bin dolar (47.9 milyon TL) ödeniyor.

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya
Selena Gomez: İspanyol şarkıcı ve aktrist Selena Gomez, yıllardır Instagram’ın en polüler ünlüleri arasında hep üst sıralarda yer alıyor. Gomez, 427 milyon takipçisine bir ürünü paylaşması için tek bir paylaşımda ortalama 1 milyon 735 bin dolar (46.8 milyon TL) alıyor. 

Altın yumurtlayan tavuk: Sosyal medya
Kim Kardashian: TV’de elde ettiği şöhreti iş dünyasına da taşıyan Kim Kardashian, 363 milyonla Instagram’da takipçisi bol isimler arasında yer alıyor. Bu yüzden sponsorlu bir paylaşım için kendisine ortalama 1 milyon 689 bin dolar (45.6 milyon TL) ödeniyor.