Cadde Arabeskten rock'a 1996

Arabeskten rock'a 1996

04.01.1997 - 00:00 | Son Güncellenme:

1996 yılı arabeskçilerle popçular arasında kıyasıya bir mücadeleyle geçti. Rock ise yeni isimlerle atağa kalktı.

Arabeskten rocka 1996

Geçen yıl pop müzikle, ondan tahtını geri almaya çalışan arabeskin hesaplaşma yılıydı. Önceki yıllarda birbiri ardına çıkan pop şarkıcılarının yerini arabeskçiler aldı. Bir dönem Türkiye'yi kasıp kavuran "Küçük" fırtınası yıllar sonra Küçük İbo'yla geri döndü. Küçüklükten terfi eden Emrah, Mahsun Kırmızıgül, İbrahim Erkal, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur ve Yılmaz Morgül müzik listelerinin üst sıralarında yer aldı. Yine de "Biz burdayız gitmeyiz" diyen popçular çıkışlarına devam ettiler. 1996'da arabeskin dışında Akdeniz müziği ve rock müzik çok tutuldu. Af, Kargo, GMG gibi yeni gruplarımız oldu.
Şansını iyi kullananlar
Müzikten çok imajın önemli olduğu ülkemizde, geçen yıl pop müzikte parlayanlar arasında Sibel Bilgiç, Ümit Sayın, Gülşen, Rengin, Gökhan Tepe, Gülay, GMG, Af ve Aykut - Hakan - Ayşe gibi isimler vardı. Rock müzikte ise Özlem Tekin, Ünlü, Kargo, Acil Servis, Şebnem Ferah öne çıkanlar arasındaydı. Bora Öztoprak'la başlayan, Ege'yle devam eden Akdeniz müziği dalgasına Yaşar da kapıldı. Elinde gitarı ve romantik şarkılarıyla 1996'nın bıraktığı isimlerden biri oldu Yaşar.
Yeri gelmişken arabesk severlere bir müjde verelim. Bu sene popçular biraz geride kalacak, çünkü arabesk ve fantezi müzikteki çıkış devam edecek. Rock müzik ise 97'de altın çağını yaşayacak.