Cadde Aşk engel tanımadı

Aşk engel tanımadı

29.06.2008 - 19:09 | Son Güncellenme:

.

Aşk engel tanımadı

HAKKARİ'de, işitme engelli 33 yaşındaki Abidin Taş ile görme engelli 30 yaşındaki Hülya Taşma çifti, dillere destan düğünle dünya evine girdi. Çift, düğününe katılan engelli arkadaşlarıyla birlikte halay çekti. Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, engelli çifte mutluluklar dileyerek, aşkın engel tanımadığını söyledi.
Gazi Mahallesi'nde oturan, Berçelan Futbol Engelliler takımının oyuncusu işitme engelli Abidin Taş, görme engelli Hülya Taşma ile 2 gün 2 gece süren düğünle evlendi. Üye oldukları Engelliler Derneği'nde tanışan çifti, engelli arkadaşları yalnız bırakmadı. Düğüne Vali Yardımcısı Ali Hamza Pehlivan, AKP İl Başkanı Osman Kızılban, Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ve çiftin yakınları katıldı. Konuklar, işitme engelli gelin ve damatla Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekti.
Bedensel Engelliler Derneği Hakkari Şube Başkanı Mesut Keskin, Hakkari'de engellilerin özellikle kız isteme konusunda büyük sıkıntı çektiğini söyledi. Keskin, “Hakkari'de engelli olmak çok zor. Nedenini sorarsanız, bir arkadaşımız için kız istemeye gidildiğinde sırf engelli olduğu için hiçkimse kızını vermiyor. Bu durum da bizi üzüyor. Biz engellileri yadırgıyorlar. Herkesin engellilere sahip çıkması gerekir. Ama bunu yapanlara bugün arkadaşımızın düğünüyle en güzel cevap verilmiş oldu. Kendilerine mutluluklar dileriz. Bütün engelli gençelere Allah böyle düğün nasip etsin” dedi.