Cadde ‘Atatürk bir ideolojidir’

‘Atatürk bir ideolojidir’

25.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Onur Tuna, ‘Son Akşam Yemeği’ filminde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hayat verdi. Oyuncu, “Mustafa Kemal bir kişidir ama Atatürk bir ideolojidir” dedi.

‘Atatürk bir ideolojidir’

GÜLDEN ÇOKTAN - Onur Tuna, Pelin Akil, Engin Şankan, Necip Memili ve Azra Aksu’nun başrolünü paylaştığı ‘Son Akşam Yemeği’ filminin galası Kanyon AVM’de yapıldı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın destekleriyle hazırlanan projenin gala programı besteci ve piyanist Fahir Atakoğlu’nun piyano resitaliyle başladı. Bir çocuğun, “Yazıyor, yazıyor Cumhuriyet’in ilanını yazıyor” diye bağırarak, konuklara gazete dağıtması nostalji yaşattı. 28 Ekim 1923 Pazar gecesi, Mustafa Kemal’in “Efendiler, yarın cumhuriyeti ilan edeceğiz” dediği Çankaya Köşkü’nün mutfağında yaşananları anlatan yapım, cuma günü gösterime girecek.

Haberin Devamı

Cinegenna Pictures’un yapımcılığını üstlendiği, Levent Onan’ın yönettiği filmde Atatürk’e hayat veren Tuna, “Mustafa Kemal bir kişidir ama Atatürk bir ideolojidir. Dolayısıyla zor bir roldü ama elimden geleni yaptığımı düşünüyorum. Atatürk’ü hissetmeye başladığınız her an gerçekten zor ve duygulu. Plastik makyaj uygulanmadı ama kendimi Atatürk kostümleriyle beraber karakterin de içine girmeye hazır bir şekilde bulduğumda etkilendim” dedi. Atatürk’ün eşi Latife Hanım’a hayat veren Akil ise, “Senaryoyu okurken çok etkilenmiştim. Duygularımı kelimelerle anlatamadığım günlerden birini yaşıyorum” diye konuştu.